lauantai 24. elokuuta 2013

kuulumisia

Blogi on elänyt hiljaiseloa sillä välin kun me olemme asettautuneet uuteen kotiimme. Kolme ekaa viikkoa meni siinä kun täällä vielä ravasi jos jonkinlaista työmiestä, oli mm. putkaria, sähkäriä ja maalaria. Jii palasi töihin ja minä Hoon kanssa yritin purkaa loppuja laatikoita. Lähinnä se meni niin, että minä laitoin tavaroita kaappiin ja Hoo repi ne ulos ja sama uudestaan ja uudestaan.

Hoon yksivuotissynttäreitä juhlittiin pari viikkoa sitten. Paniikin avustamana saimme paikat suurinpiirtein kuntoon juuri ennen juhlia. Ja meni tosiaan niin hilkulle, että mulla jäi tukka föönaamatta, naama laittamatta ja päivänsankarillekaan ei muistettu vaihtaa juhlavaatteita päälle. No, sepä ei menoa haitannut.

Vanheimpainvapaa päättyi ja kesälomat tuli pidettyä. Jäin elokuun alusta hoitovapaalle eli töihinpaluu siirtyy mun osalta. Jii on jo kuukauden päivät istunut konttorilla. Välillä kyllä mietityttää oliko tuo hoitovapaa sittenkään ihan oikea ratkaisu. Sen verran hurjaa meininkiä meillä on, että en meinaa aina pysyä perässä.

Olemme havahtuneet siihen, että osa meidän materiaali- ja kalustevalinnoista ei ole ideaalisia kun talossa asuu aktiivinen ja utelias taapero. Valkoinen lattia on ihan pahin. Se ei ole ikinä puhdas. Hoo on onnistunut myös hakkaamaan kattilankansilla ja vastaavilla useammasta kohdasta maalia pois (sellaisia ihan pieniä jälkiä, mutta selviä jälkiä kuitenkin). Betoluxin pitäisi aika hyvin iskut kestää, mutta tässä pitävyyttä heikentänee se epäonnistunut litium-silikaattikäsittely. Tarkoitus on tehdä pieniä paikkamaalauksia jahka ehditään/jaksetaan.

Lattiassa on sekin huono puoli, että siihen saa tosi helposti lasikipot ja –kupit rikki. Itse en oikein tykkää säilyttää ruokaa muoviastioissa (enkä muutenkaan muovista kauheasti tykkää), joten erilaiset säilytysastiat on meillä pääasiassa lasia. Ja melkein kaiken kuivatavaran laitan niihin lasipurkkeihin. Tästähän ei hyvää seuraa. Lasipurkit + vetimettömät keittiökaappien ovet + taapero = lasinsirpaleita.

Eipä tosiaan tullut mieleen keittiötä valitessa, että elämä olisi paljon helpompaa jos ne keittiön kaappien ovet saisi jotenkin ”lukittua”. Jos jollain on hyviä vinkkejä vetimettömien ovien lukitsemisesta, niin tieto otetaan ilolla vastaan. Sekin luksusidea, että kahvinkeitin ja muut rumat kodinkoneet ovat piilossa ulosvedettävässä kaapissa, on toistaiseksi vesittynyt. Kahvia on mahdotonta keittää ellei sitten seiso koko ajan keitintä vahtimassa. Keitin siirtynee kodinhoitohuoneeseen ainakin seuraavan vuoden ajaksi.

Tilanne on siis se, että meillä on koko ajan likainen lattia, joka on täynnä keittiötarvikkeita, duplopalikoita sekä tyhjiä juomatölkkejä ja –pulloja. Yöksi ne yleensä siivotaan pois, mutta sama tilanne on päällä viimeistään seuraavaana päivänä lounasaikaan. Yritän lohduttautua sillä, että tämä on väliaikaista.


 
Näiden ämpäreiden/tynnyreiden olisi tarkoitus olla osa kierrätysjärjestelmäämme, mutta ratkaisu ei tällä hetkellä oikein toimi. Tänne laitetut pullot, lasipurkit ja kartongit tuppaavat löytymään pitkin lattioita.


Rikkaimuri on ostettu ja robotti-imuri on tilauksessa ja saapuu toivottavasti heti ensi viikon alussa. Oliskohan markkinoilla myös robottilattiapesureita? Ton mun ellipsipöydän kuusisakarainen pöydänjalka on osoittautunut myös ihan hirveeksi. Niiden sakaroiden väliin kun saa niin ihanasti heiteltyä kaikkea kaurapuurosta mustikoihin. Tuota pöytäähän olisi saanut ihan myös neljällä jalalla, mutta eipä tullut silloin muutama vuosi sitten mieleen kun pöydän ostin, että niistä sakaroista ja niiden välistä saa monta kertaa päivässä hinkata irti erilaisia ruoka-aineita. Uusi, isompi pöytä on joka tapauksessa tarkoitus ostaa, joten kaipa tästäkin ongelmasta jossain vaiheessa päästään.

Tällaista meille. Ilmeisesti aivan normaalia lapsiperhearkea, mutta jotenkin tää tilanne tuli kuitenkin vähän niin kuin puskista. Niin, ja vaikka oltaisiin tämä aikaisemmin hiffattu niin siitä huolimatta oltaisiin todennäköisesti päädytty samoihin ratkaisuihin kun ne nyt vaan on niin kivoja ja nopeastiahan tuo lapsi tuosta kasvaa. Kasvaahan?!

Jotta tästä kotiäidin avautumisesta ei tulisi väärää kuvaa niin mainittakoon tähän loppuun, että kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä uuteen kotiimme. Melkein joka ilta ihastellaan, että onpas meillä kiva koti.

Edit: Samalla kun minä postasin tätä tekstiä kehitteli Jii lukitussysteemin keittiön laatikoihin. Toimii ainakin toistaiseksi ja ratkaisuksi riittää yksi Vihdin Sanomat per laatikko. Jipii!
 


Ja tilanne kierrätyskeskuksessa tällä hetkellä. Pulloja ja kartonkeja ei näkyvissä, koska ne on siirretty terdelle...

 

33 kommenttia:

  1. heh :) vetää suun hymyyn tuo tavaroiden repiminen kaapeista. Se vaihe menee kyllä äkkiä ohi :D Mutta kummasti asioita miettii eri kantilta kun talossa on taapero.

    VastaaPoista
  2. Mä jotenkin niin jaan noita fiiliksiä... Ja mietin pitäisikö lähteä kohta töihin lepäämään. Meillä remontti on vasta alkamassa ja mulle on tullut hirveästi lisää harmaita hiuksia kaiken maailman materiaalivalinnoista, kun pakko miettiä niitä myös tuon juuri jalat alleen saaneen pikkuriiviön näkökulmasta eikä riitäkään vaan se mikä hyvältä näyttää... Huoh! Vaan ihanalta lato näyttää ja odotellaan milloin päästään katsomaan aivan oikeesti sitä valmiina. Tsemppiä ja terkkuja ämmä, j&j ja rrrpp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkaa ihmeessä käymään ennen kun lähdette reissuun! Joo, välillä vois mennä tosiaan töihin lepäämään. Jännä kun nykyään ruokakaupassakin käynti on ihanaa, jos sinne vaan saa mennä yksin.

      Poista
  3. Heh!Valkoiset portaat ja lasikaiteet ovat myös oikein mukavia lapsiperheessä. Kuten myös olohuoneen lasipöytä. Ja valkoiset kaapin ovet keittiössä. Kokemusta on. Valitettavasti mun täytyy kyllä sanoa sulle, että meidän vanhinkin lapsi (9v poika) tuntuu kyllä edelleen välillä ihan yhtä sottaselta tapaukselta kuin nuorinkin (2v poika), joten muutama vuosi sun täytyy kestää, motkottaa ja kävellä ympäriinsä rätti kädessä. Jos sua lohduttaa, niin yhden kanssa päässee vähemmällä kuin kolmen? 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan ymmärrä miten joku pärjää kolmen kanssa kun mä en yhdenkään. ;)

      Joo, meillä on kas olkkarissa lasipöytä... Portaatkin on valkoiset, mutta niihin pääsy on niin harvinaista, että ne on pysyneet vielä ihan siisteinä.

      Mä kyllä luulen, että enemmin turrun näihin sotkuihin kun kuljen koko ajan rätti kädessä. ;)

      Poista
  4. Niin tutulle kuulostaa. Meillä taaperot jo tosin kasvaneet ja astiat saa pääosin olla rauhassa. Niihin laatikoihin on olemassa käteviä lukkoja, jotka kiinnitetään laatikon sisäpuolelle. Laatikko aukeaa ainoastaan sen verran, että lukon saa napsautettua auki. Näitä systeemejä myy ainakin ikea ja biltema ja uskoisin, että saattaa löytyä jostain isommasta marketistakin. Toivottavasti saatte arjen rullaamaan ja pääsette tosissaan nauttimaan olostanne uudessa kodissa. Kaunis koti teillä onkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mä en tiennyt, että tollaisia lukkoja on. Pitää ehdottomasti kokeilla niitä!

      Poista
  5. Oih ja voih, tuo on niin turhauttavaa aikaa. Mutta onneksi tosiaan nopeasti ohimenevää. Siis laatikoiden osalta. Mä haluaisin meidän jääkaappiin lukon, se kun retkottaa koko ajan auki, kun lapset käy sieltä omatoimisesti hakemassa milloin mitäkin... Meillä esikoisen ollessa tuossa iässä, laitettiin laatikoihin ja oviin noita Ikean lukkoja. Siinä ei montaa hetkeä mennyt, että tyttö oppi nekin avaamaan. Eli jos nyt ei välttämättä halua niitä ruuvailla omaksi ilokseen, niin en meidän kokemuksella suosittele. Tuo sanomalehtikikka näyttää mainiolta! Meillä saman asian ajoi vanhassa keittiössä lopulta ylipitkä kenkälusikka pujotettuna laatikoston kahvojen läpi. Sen poistamiseen ei lasten pituus riittänyt ;)

    Teidän koti on niin kaunis. Hyviä kaaosvapaita iltanautiskeluhetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mä taidan kokeilla noita lukkoja ainakin ens alkuun pariin laatikkoon. Jos meillä ei vaikka tajuttais miten ne avataan.

      Mun vanhempien luona on tuo keppi kahvojen läpi -systeemi käytössä kun me ollaan käymässä. Viimeksi tosin kävi niin, että Hoo sai vedettyä kaikki kolme laatikkoa (samassa rungossa päällekäin olevaa) vähän auki ja näpit jäi tietenkin kahden laatikon väliin.

      Poista
  6. Tosi kauniilta näyttää! Meillä oli myös hirvittävä keittiölaatikoidentyhjäysbuumi. Sotku loppui,kun ruuvailimme paikoilleen Ikean stopparit. Ovat toimineet erittäin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Joo, mä hommaan noita stoppareita myös nyt kun niiden olemassa olosta tiedän.

      Poista
  7. Ihanalta näyttää!
    Se on ihana tunne illalla, kun kodissa on hiljaista, itse saa istua sohvalla rauhassa ja nauttia ymprärillä olevasta. Niin ansaittua kaiken jälkeen!
    p.s taaperot kasvaa kyllä :)

    VastaaPoista
  8. Tuossa ainakin yksi luuttu robo, muitakin maaleja olen joskus nähnyt :)
    http://www.pixmania.fi/fifi/robotti-imuri/i-robot-lattianpesurobotti-scooba-230/11985512--art.html
    Meillä käytössä vasta imuri robo ja kätevä on, vaikkei korvaakaan nomaalia imuria, niin iso apu siitä on. Tekisi mieli hommata tuo luuttuavakin malli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, niitä siis on! Toi malli näyttää putsaavan vain 14m2 kerrallaan, mutta google kertoi, että muitakin yksilöitä löytyy. Pitää vielä tarkemmin tsekata millaisia arvosteluja noi vehkeet on saanu. Olispa ihanaa jos sais sellaisen oikeasti toimivan luutturobotin.

      Poista
    2. Jos päätätte hankkia niin kerro sitten onko hyvä kapine:) Tässä kauhulla lueskelin näitä laatikko tarinoita, kun kohta meilläkin alkaa se sama rumba, noh onneksi sain hyviä lukko vinkkejä kun meilläkin vetimettömät mallit :)

      Poista
    3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. Joo, mä kerron kyllä jos tuollainen hankitaan. Pitää vielä googlailla kokemuksia noista laitteista. Jos löytyy paljon positiivista niin sitten on varmaan pakko kokeilla. :)

      Poista
  9. Ihastuttavalta näyttää tuo teidän keittiö!! :)

    VastaaPoista
  10. Voi miten piristävää lukea taaperoarjesta! Vetää suun hymyyn tässä vaiheessa, kun omat lapset jo osaavat jättää roskikset, keittiön laatikot ym. rauhaan ;). Meillä homma helpotti siinä 3v iässä, kun lapset alkoivat arvostamaan omia lelujaan. Toki niitä likaisia sormen jälkiä löytyy edelleen ja kuraa tulee sisään aivan järkyttävät määrät. Niin ja motkotus kuuluu varmasti naapuriin saakka, eivät vaan kehtaa tulla valittamaan. Valkoisessa lattiassa riittää todennäköisesti haasteita jatkossakin, joten nuo imurit kuulostavat ihan fiksulta idealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kestääkö tätä laatikko-roskis-rumbaa vielä kaksi vuotta... Meille nyt saapunut tuo robotti-imuri ja on siitä kyllä apua. Tykätään kovasti.

      Poista
  11. Se keittiönlaatikko kausi ei kestä onneks kauan, mutta siitä se sotkeminen vaan laajenee ja laajenee.......:D minä oon tehny niin että pariin/yhteen laatikkoon laittanu sellasia vispilöitä ym. joilla saa leikkiä vapaasti. Kaikki kielletty kun on kahta mukavampaa ja onhan ne lelut millä äitiki leikkii paljon kiinnostavampia!:)Voih, ja määkin näiden kolmen kanssa haaveilen valkoisesta lattiasta......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi kuulostaa hyvälle idealle, että yhdessä laatikossa on tavaroita, joihin pääsee käsiksi ja ei haittaa vaikka niillä leikkisikin.

      Poista
  12. Aivan ihanan näköiseltä näyttää tuo teidä keittiö! Olisi mukava nähdä vähän lisää kuvia kodistanne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Joo, tarkoitus on laittaa enemmän kuvia kun vaan ehditään. Ongelmana on kuvaaminen. Kun on valoisaa niin aina on kaaos ja sitten illalla kun ollaan saatu paikat järjestykseen on jo liian hämärää kuvien ottoon. Aamulla pitäis heti ekana kuvata, mutta se ei oikein multa luonnistu kun on aina sellainen aamukooma. ;)

      Poista
  13. Hei,
    Osta Ikeasta lapselle pussinsulkijoita! Niillä on leikitty aivan intona, kaviripiiristä sain vinkin. Ne ovat siellä yhdessä laatikossa, josta lapsella omat keittiökamat. Meillä nyt 2,5v ja haluaa auttaa ruuanlaitossa. Olen antanut tosi pieniä hommia jotta jotenkin saisimme ruokaa koko perheelle.
    En mäkään tajua kuinka joku pärjää kahden tai kolmen kanssa kun tämän yhden (vaikkakin rakkaan!!) kanssa välillä kaamea show. Ja meillä parketti keittiö-ruokailutilassa. Aivan tuhoon tuomittua hommaa!! Odottelen sitä ihmettä, että homma selkiytyy.
    Mutta ihana on keittiö teillä!!
    Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin muistaa nuo kun seuraavan kerran Ikeassa käyn!

      Joo, kyllä noista pienistä rakkaista on aikamoinen homma ja vastuu. Ja ei kai se koskaan helpota. Aina on uudet murheet. :)

      Poista
  14. Meillä kolmen (2, 5 ja vajaa 7) lapsen kanssa on vaan tyydyttävä siihen, ettei kaikki ole kokoajan järjestyksessä. Isommat eivät enää auo laatikoita, mutta kyllä niistäkin sotkua lähtee. 2-vuotias on vielä aikamoisessa sottaiässä. Laitettiin ruokapöydän alle Ikeasta ostettu työpöydän alle laitettava suojus, niin ainakin parketti säilyy vähän parempana siitä kohtaa. Aika monet vedet, maidot, jogurtit ja päivällisruoat siitä on jo pyyhitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin pitäisi hommata tuollainen suojus. Pöydän ympäristöstä löytyy vaikka mitä. Ilmeisesti tää ruokasotku jatkuu vielä jonkun aikaa. Huoh...

      Poista
  15. HEI! miten tuo teidän hieno liesituulettimen kotelo on tehty, vai onko ostettu (Mistä?) kiitos :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!