keskiviikko 1. elokuuta 2012

opintomatkat

Parhaat rakennusvinkit voi saada muilta rakentajilta. Olemme saaneet paljon apua, ideoita ja ajattelemisen aihetta muista rakennusblogeista, oman blogimme kommentoijilta ja tietenkin keskusteluista muiden rakentajien kanssa.

Olemme tehneet pari opintomatkaa tämän projektin aikana. Jo jokin aikaa sitten vierailimme Ässän ja Jiin jo valmiissa omakotitalossa Somerniemellä ja saimme tietoa etenkin maalämmöstä, mutta siinä sivussa monesta muustakin rakentamiseen liittyvästä asiasta. Talo oli jo toinen heidän rakennuttamansa, joten tietoa ja kokemusta rakennusprojektin läpiviemisestä heiltä löytyi paljon. Tämän vierailun jälkeen varmistuimme siitä, että maalämpö on meillekin paras lämmitysvaihtoehto.

Viime viikolla vierailimme Mathildedalissa Ässän ja Teen luona. Pikkuserkkuni Pee järjesti tämän tapaamisen. Paljon kiitoksia siitä! Alun perin menimme Mathildedaliin katsomaan heidän betonilattiaansa. Mehän suunnittelemme myös betonilattiaa alakertaan, mutta tähän mennessä meillä ei ole ollut tarpeeksi tarkkaa ja luotettavaa tietoa aiheesta. Mathildedalin vierailulla saimme erittäin hyvää tietoa ja varmuuden siitä, että betonilattian saa tehtyä jopa edullisemmin kuin perusparkettilattian.

Ässän ja Teen talo Mathildedalissa ei ole vielä valmis, mutta  projekti on jo melko pitkällä. Talosta tulee todella upea ja uniikki. Ulkopuoli talosta on vuorattu lehtikuusipaneelilla ja mustalla konesaumatulla kattopellillä. Pihalle tulee japanilainen puutarha ja saunaosastolle furo, jota kai voisi kutsua japanilaiseksi uima-altaaksi. Keittiö ja takka olivat jo viittä vaille valmiita ja olivat ihanan yksinkertaisen kauniita. Valitettavasti ottamani kuvat eivät oikein onnistuneet, mutta tässä kuitenkin yksi näytteeksi.


Kiitos Somerniemelle ja Mathildedaliin, että saimme vierailla kodeissanne ja saimme niin paljon hyödyllistä tietoa!

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti hyvästä asiasta! Nimittäin hieno homma kun ensirakentajat voivat saada vinkkejä muilta jo yhden tai useamman talon rakentaneilta.. :) itse tuli perustettua jopa blogikin pelkästään jakamaan rakentamisen vinkkejä ja hyväksihavaittuja toimintatapoja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät neuvot ovat tosiaan korvaamattomia. Olemmekin käyneet lukemassa sinunkin mallikoti-blogiasi ja saaneet sieltä hyviä vinkkejä. Kiitos Risto! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!