sunnuntai 3. helmikuuta 2013

keittiö tilattu


Jotain päätöksiäkin ollaan saatu aikaiseksi. Mun on ollut aina suhteellisen helppo tehdä päätöksiä, mutta tämän projektin aikana tilanne on ollut täysin toinen. Millainen keittiö, mihin takka, mitä ja millaisia materiaaleja kylppäreihin jne. Ei ole helppoa päättää, liikaa kivoja (tai pelkkiä huonoja) vaihtoehtoja. Toki osa valinnoista on ollut selviä kuten esimerkiksi betonilattia. Se vaan oli pakko saada.

Keittiötoimittaja on nyt kuitenkin päätetty. Päätettiin itse asiassa jo marraskuun lopussa, mutta siitä kirjoittaminen on vain jäänyt… Haussa oli toimiva ratkaisu ja kaunis ulkomuoto, joka meidän tapauksessa tarkoittaa yksinkertaista mallia vetimettömillä tummilla ovilla. Kisan voitti Nixi Miranda-mallillaan. Kilpailutimme siis Nixin, Iskun ja Puustellin. Puustelli tippui kisasta siksi, että sieltä ei saanut juuri sellaista keittiötä kuin olisimme halunneet. Siellä vetimettömän keittiön saa vain valkoisena. Meillä värivaihtoehtoja oli kaksi: tummanharmaa ja musta.

Nixi ja Isku kävivät kovan kisan. Molemmista liikkeistä saimme hyvää ja asiantuntevaa palvelua (ei Puustellinkaan palvelussa mitään vikaa ollut). Molempien toimittajien laatu vakuutti ja molempien vaihtoehtojen ulkonäkö miellytti. Nixistä olimme valinneet hiilenharmaan Miranda-oven ja Iskusta mustan Kuura-oven. Isku oli jonkun verran Nixiä edullisempi. Näin ollen olisi ollut loogista valita Isku, mutta jostain syystä (jota itsekään en osaa selittää) Nixin Miranda kuitenkin vetosi enemmän. Sillä siis mennään.

Nixin Miranda. Meille tulee tummemman harmaa.

Keittiön tasoa, allasta, liesituuletinta ja koneita emme vielä tilanneet. Alun perin olin päätynyt Corian-tasoon, mutta siitä kuulemani negatiiviset puolet alkoivat arveluttamaan. Lisäksi Jii ei ollut siitä järin innostunut niin päätettiin ottaa kivikomposiittitaso. Ainakin tässä vaiheessa miellyttää valkoinen ohut taso. Uskon, että se tuo mukavaa kontrastia ja kirkkautta tumman harmaisiin kaappeihin. Nixin hinta sille tuntui kuitenkin tosi kovalta, joten jätettiin tilaamatta. Ilmeisesti ainakin Virosta saa kilpailukykyisiä tarjouksia kivi- ja kivikomposiittitasoista. Saa vinkata jos tiedät hyvän ja edullisen toimittajan.
 
Kivannäköistä liesituuletinta ei vain tunnu löytyvän. Yhden potentiaalisen ehdokkaan löysin Savolta, mutta sitä saa vain valkoisena ja teräksenvärisenä. Väritoiveena olisi musta. Olen pikkuhiljaa päätymässä tällaiseen putkenmuotoiseen (mustaan). Kuva lainattu Gigantin sivuilta. Tuolle liesituuletinseinällehän ei tule yläkaappeja ollenkaan, joten tuuletin on siellä vähän niin kuin ylhäisessä yksinäisyydessään. Yksi vaihtoehto on myös Nixin oma liesituuletinkupu. Se näkyy tuossa yllä olevassa kuvassa ja on myös piiretty alla oleviin keittiösuunnitelmiin.
Koneet jätettiin tilaamatta ihan sen takia, että emme ole vielä varmoja millaiset koneet haluamme. Jiin ainoana vaatimuksena on, että astianpesukoneen tulee olla Miele. Päädymme todennäköisesti integroitavaan Mielen XXL-malliin. Kävimme syksyllä Vantaalla Mielen näyttelyssä ja siellä innostuin höyryuunista. Haluaisin sen mikron tilalle, mutta Jii haluaa mikron. Meille kai sitten tulee molemmat sekä vielä tavallinen uuni. Joillain merkeillä tosin on tavallisen ja höyryuunin yhdistelmä. Ehkä se olisi vaihtoehto plus sitten se mikro. Onko lukijoissa ketään kuka tuntee höyryuuneja ja osaisi kertoa onko pienellä (noin mikron kokoisella) ja tavallisella uunilla, jossa on lisäksi höyryominaisuus jotain eroa?
 
Kaikki koneet, uuneja ja mikroa lukuunottamatta, tulee integroituina. Pakastimeen ja jääkaappiin tulee vetimet koska ilman niitä ovien avaaminen olisi aika raskasta. Harkitsemme kyllä vielä sitä vaihtoehtoa, että tilaammekin kaksi pientä pakastinta ja jääkaappia ja näin ollen saisimme vetimettömät myös näistä ovista koska niitä olisi kahden sijaan neljä. Fiinsliippaus on siis vielä mahdollista koska tilaus ei ole lähtenyt vielä tehtaalle asti. Olemme sopineet mittauskäynnin viikolle kahdeksan. Sen jälkeen tilaus lähtee tuotantoon eikä muutoksia voi enää tehdä.

Kodinhoitohuoneen kaapistot tilattiin myös Nixiltä ja ovat samaa sarjaa keittiön kanssa. Kodinhoitohuonehan on keittiön vieressä ja sen ovea tullaan todennäköisesti pitämään usein auki, joten on kiva, että sama linja jatkuu myös siellä. Kodinhoitohuoneeseen tulee laminaattitaso. Kivitaso olisi sinne ehkä vähän liian tyyris.

Tässä keittiön ja kodinhoitohuoneen piirustukset.


 
 Ja tässä vielä pohjapiirros.17 kommenttia:

 1. Loistava valinta. Meillä oli Miranda edellisessä talossa ja se oli ihana. Nixi on laadukas. Me otimme kivitason Muotokiven kautta ja se oli edullisempi kuin Keittiömaailman kautta.

  Nyt pohtisin kovasti täyslaminaattitasoa, jos vielä olisi vara valita. Edullisempi ja siitä saa kauniin ohuen tason. On läpi asti samaa väriä, helppohoitoinen ja erittäin kova. Modernin tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Mervi!

   Pitääkin tsekata tuo Muotokivi.

   Poista
 2. me olemme juuri rakentaneet ja laitoimme mustan ohuen kompaktilaminaatin (täyslaminaatti). kestää kuumia astioita kuten kivi, mutta halvempi.

  Meidän keittiö on epoqilta ja samaa materiaalia kuin muillakin keittiöfirmoilla.. hinta vaan huomattavasti halvempi:) itsekokoaminen ei ollut ongelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tänään bongasin ensimmäisen kerran Epoq-keittiön kun tuli Gigantin mainos. En ollut koskaan ennen siitä kuullutkaan enkä tajunnut, että Giganttikin myy keittiöitäkin.

   Hyvä, että olette tyytyväisiä keittiöönne! Pitääkin tutustua vielä tuohon täyslaminaattiin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Upealta näyttää. Ihanat tummat kalusteet, tykkään! Blogissani olisi teille tunnustus :).

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää ja kuulostaa.
  Meille on tulossa Iskun musta Kuura keittiö valkoisilla yläkaapeilla ja valkoisella tasolla. Liesituulettimeksi tulee varmaan juurikin tuollanen putkilo, Savon mallistosta, valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!

   Kuura on myös hieno. Varmasti tulee ihana.

   Poista
 6. Vautsi vau mitä päätöksiä!! Teille on tulossa hieno keittiö!

  VastaaPoista
 7. Koneista:

  En ole ajatellutkaan, että valitsisi sekä höyryuunin, että tavallisen..tai en ole tiennyt että niitä on erikokoisia. Meillä o normikokoinen uuni sis. höyryuunitoiminnon. Se on Elextroluxin ja on ollut tosi hyvä. Tehdään sillä höyryllä usein kasvikset ja sämpylät. Voin suositellan! Varmasti on muillakin valmistajilla, ainakin Mielellä on kuulemma laadukas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellä ainakin on just sellanen pieni höyryuuni. Mä oon ite pähkäillyt, että olisko sen pienen höyryuunin etu se, että se kuumenee nopeammin ja siksi helpompi/nopeampi käyttää ruuan lämmitykseen. Mä kun en haluis käyttää (varsinkaan lapsen) ruuan lämmitykseen mikroa.

   Kiva kuulla, että positiivisia kokemuksia höyryuunista. Sellainen meille ehdottomasti tulee, on se sitten omanansa tai tavallisen uunin yhteydessä. :)

   Poista
 8. Meillä oli edellisessä kämpässä tuollainen valkoinen komposiittitaso (tosin Kvik:ltä). Se on periaatteessa oikein hyvä ja kivan näköinen, mutta muutamat aineet tarttuvat siihen lopullisesti eli huolellinen saa olla. Itse havaittuja ovat ainakin mustikka ja ruoste. Uuteen projektiin tulee ehkä musta samanlainen.

  sami tattitalosta
  brickwing.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, oletin, että tuollaiseen tasoon ei mitään imeytyisi. Yksi syy miksi hylättiin corian oli se, että siihen kuulemma tulee aika helposti pinttymiä. Kvikillä olisi just noi tasot tarjouksessa ja olin ajatellut sieltä kysellä mitä tulisi heidän kauttaan kivikomposiittitaso maksamaan. Onkohan kaikissa vaaleissa komposiittitasoissa sama ongelma vai onko niissä laatueroja?

   Poista

Kiitos kommentistasi!