keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

vaatehuone ja eteinen

Meille on tulossa vaatehuoneeseen, eteiseen ja pikku-Hoon huoneeseen Ikean Pax-kaapit. Eteiseen ovet tulevat todennäköisesti muualta (vielä määrittelemätön paikka) ja vain sisältö on Paxia. Vaatehuoneeseen tulee pelkät rungot ja sisällöt eikä mitään erillisiä ovia kaappien eteen.

Tässä mun skissauksia miltä kaapit tulevat näyttämään. Kuvat on tehty Ikean omalla Pax-suunnitteluohjelmalla. Jotenkin tosi hankala ajatella mikä määrä hyllyjä, rekkejä ja laatikoita olisi ideaali. Tämä on onneksi edullinen ratkaisu, joten jos kokonaisuus ei toimi voi suhteellisen edullisesti muuttaa hyllyjä rekeiksi ja toisinpäin.

Eteisen komeron leveys 200cm, syvyys 58cm ja korkeus 236cm.


Vaatehuoneen seinät 1 & 2, molemmissa leveys 200cm, syvyys 58cm ja korkeus 236cm.


Vaatehuoneen kolmannen seinän leveys 200cm, syvyys 35cm ja korkeus 236cm. Tälle seinälle ei mahdu syvempää kaapistoa.


Hoon huoneeseen tulee Pax-kaappi sarjan omilla ovilla. Ovien väriksi valikoituu todennäköisesti mattavalkoinen. Pitää tarkemmin käydä Ikeassa katsomassa ovivaihtoehdot. Tässä kaapissa leveys on 100cm, syvyys 58cm ja korkeus 236cm.


Onko lukijoilla mitään vinkkejä mitä pitäisi ottaa huomioon vaatehuoneen ja eteisen kaappien sisustan suunnittelussa?

16 kommenttia:

 1. Itse ainakin vältän 60 syviä kappeja, taakse ei jää kuin tyhjää tilaa. Suurin osa talon kaapeista vain 40 syviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuokin, eipä ole tullut mieleen. Pax-sarjaa saa vain kahdessa syvyydessä 58cm ja 35cm. Tuo 35 taitaa kyllä olla sitten taas liian pieni rekkejä/henkarivaatteita ajatellen.

   Poista
  2. Meillä on ulosvedettävät tangot johon menee henkarivaatteet sillain toisinpäin. ja vaatehuoneessa Ikean 35 syvät.

   Poista
 2. Meillä on pax-vaatekaapit nykyisessä kodissamme. Kokemuksen perusteella voin sanoa, että ulos vedettävät laatikostot/ritiläkorit ovat näppärimpiä. Niitä siis laittaisin paljon. 35cm syvään kaapistoon ei mahdu henkaria, ehkä sellainen ulosvedettävä malli mahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin päättelin, että ne laatikot olis varmaan kätsyjä. Sitä mietin, että mihin korkeuteen asti niitä kannattaa laittaa, että ovat vielä käteviä käyttää. Olkapään korkeuteen?

   Tohon 35cm syvään seinään ajattelin säilöä kenkiä, käsilaukkuja ja sen sellaista.

   Poista
  2. No tämä selvensi, katsoin ensimmäisellä kerralla vahingossa yläpuolen kuvaa ;)Kenkä yms. säilytyksessä 35cm tila on ihan passeli. Olkapään korkeus on laatikoille ihan hyvä. Jos ei niihin tulee mitään painavaa voi laatikot myös helposti vetää "ulos" ja tutkailla sisältöä tarkemmin esim. sängyn päällä

   Poista
 3. Meillä on noita Paxeja myös vaatehuoneessa. Tuntuu, että hengaritilaa saisi olla tuplasti enemmän, molemmille on nyt metrin verran omaan käyttöön + metri yhteiskäyttöön. Ja tuosta housuroikottimesta oon kyllä tykännyt, mikä teilläkin näkyy suunnitelmissa!
  Ainoa miinus tuossa ovettomassa ratkaisussa on pölyn kertyminen, meillä ainakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se pirullinen pöly! Ehkä kuitenkin uhmataan pölyä ja otetaan kaapit ilman ovia vaatehuoneeseen. :)

   Poista
 4. Meillä taas 60cm syvät kaapit on kokonaan syvyyssuunnassakin käytössä. Paljon vaan ulos vedettäviä laatikoita, joten tyhjää tilaa ei jää. Ylähyllyillä on peittoja ja vastaavaa, jotka nekin täyttää koko kaapin.

  Ainut miinus tulee multa siitä, että Paxin ovet pitää olla aivan kokonaan auki ettei laatikko kolahda avattaessa oveen. Tämä on varmasti tottumiskysymys, ja selvästi harjoittelen vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hyvä syy olla ottamatta vaatehuoneen kaappeihin ovia. Mä varmaan kolauttelisin niitä laatikoita koko ajan oveen. Saan kolautella tarpeeksi Hoon kaapin kanssa.

   Poista
 5. Meillä on ollut nyt yli vuoden verran käytössä. Kaikkiaan 7.5 metriä löytyy Paxia huoneistosta. Olen tykännyt tosi paljon. Laatikoita ja koreja ei mahdu niin paljon, jos tulee saranalliset ovet. Korit ihan Ok! Enemmän tykkään umpilaatikoista (komplement laatikko), liukuvat tosi hyvin. Ainoa miinus tulee siitä, että ritiläkorin liukukisko on muovia, stoppari hajoaa helposti kovassa käytössä (tarkoittaa enengistä pikkupoikaa, 35 cm kaapissa hajonnut, syvemmissä kestänyt). Muuten kyllä ollaan oltu hyvin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia. Mä ajattelinki niitä umpilaatikoita ottaa kun ne ritiläkorit ei kauheesti miellytä silmää. Hyvä tietää, että ne laatikot toimivatkin paremmin.

   Poista
 6. Hei, täällä uusi lukija ilmoittautuu :). Meillä suunnitellaan rakentamista ja nyt on tullut tutustuttua näihin raksablogeihin. Näistä saa niin paljon hyviä vinkkejä. Ihastukseni olisi Kannustalaon harmaja, mutta katsotaan taipuuko se meidän suunnitelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Saija ja kiva kun löysit tänne! Harmaja on myös tosi ihana talo. Tsemppiä projektiin kun sen aloitte!

   Poista
 7. Meillä myös Paxia yhteensä n. 8 metriä kolmiossa kahdella ihmisellä :D
  Hyviä pointteja muut jo kirjoittaneet. Mua häiritsee, kun ovet aukeavat tavallaan yli..
  Ritiläkorit on käteviä, eikä ainakaan meillä kahdella aikuisella ole vielä hajonnut yhtään stopparia.
  Ihan ok hintalaatu-suhde eli voin suositella kyllä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!