lauantai 15. kesäkuuta 2013

verhopohdintaa

Olen viime päivinä miettinyt ankarasti verhoja. Selvää on se, että haluan eleettömät rullaverhot, mutta miten sitten muut speksit. Ensin ajattelin, että kaikkiin ikkuinoihin tulisi pimennysverhot, mutta en ole siitä enää niin varma.

Edellisessä asunnossani oli pimennysverhot kaikissa ikkunoissa ja pidin kyllä siitä ratkaisusta. Nyt tosin voisi olla kiva nähdä verhojen läpi pihalle vaikka verhot olisivat ikkunassa pienenä näkösuojana tai blokkaamassa pahinta auringonpaistetta.

Ihastuin eräässä kaihdinliikkeessä ikkunoiden sisässä kulkeviin patterikäyttöisiin verhoihin. Näitä verhoja emme kuitenkaan voi ottaa olkkari-ruokailutilaan koska ikkunoiden vieressä molemmilla seinillä on lasiovi, johon samanlaista verhoa ei saa. Joten näihin pitäisi yhtenäisen ilmeen vuoksi ottaa ikkunan päällä kulkevat verhot. Bongasin juuri Elämäni huoneet–blogista heidän ikkunan päällä kulkevat rullaverhonsa ja ne näyttävät kyllä tosi hyvältä.

 

Nyt pyörittelen sellaista ajatusta, että makuuhuoneisiin tulisi pimennysverhot ja muihin tiloihin läpikuultavat verhot. Mikäli olohuoneen haluaa pimentää kokonaan sen voisi tehdä ulkopuolelta Latoon kuuluvilla luukuilla. Alakerran  makuuhuoneissa ja olohuone-ruokailutilassa verhot olisivat patterikäyttöiset. Yläkerran makuuhuoneissa ja kodinhoitohuoneessa verhot olisivat taas manuaalikäyttöiset.

Siitä pitää myös ottaa selvää, että kuinka leveä verho on mahdollista saada ilman että toiminnallisuus kärsii. Olohuoneeseen voisi ottaa kaikkiin vierekkäisiin ikkunoihin + lasioveen yhden reilun 4 metrin pituisen verhon, joka peittää samalla kaikki ikkunat.

Sitten vielä väri. Musta vai valkoinen? Seinät ovat valkoiset, mutta ikkunat ovat mustat. Näyttääkö paremmalta, että ikkunan yläpuolelle kiinnitettävä verho on valkoinen niin kuin seinä vai pitäisikö sen olla musta, joka sopii ikkunan karmiin? Entäs sitten kun verhot ovat alhaalla? Musta vai valkoinen paremman näköinen?

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Verhovinkkejä otetaan mielellään vastaan.

Kuva Pinterestistä.

8 kommenttia:

 1. Mä laittaisin mustiin ikkunoihin mustat verhot. Muuten on kaikki valkoista ja ikkunankarmit paistaa mustana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin mietin, että loistaako ne mustat karmit sieltä verhon alta.

   Poista
 2. Meillä on ladossa mustat ikkunankarmit ja valkoiset rullaverhot. Makuuhuoneissa sälekaihtimet pimennystä varten. Luukuilla ei saa olohuonetta täysin pimennettyä, lautojen välissä on raot joista valoa tulee jonkin verran läpi. Aurinkoisina päivinä luukuilla saa pidettyä sisätilat kuitenkin melko viileänä. Teillä tosin tilanne on erilainen jos terassit katetaan... Tsemppiä viime metreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että meillä tulee tarvetta pimentää olkkaria täysin. Se, että saa blokattua lämpöä pois riittää.

   Ootko ollut tyytyväinen valkoiseen verhovalintaan?

   Poista
  2. Sen verran täytyy korjata, että karmihan on tumman harmaa eikä musta. Kyllähän se karmi hieman kuultaa verhon läpi, mutta ei se minua ole haitannut. Mustaa verhoa en edes harkinnut. Olen ollut tyytyväinen valkoisiin verhoihin. Vielä tyytyväisempi isoihin ikkunoihin ja valoisuuteen :)

   Poista
  3. Jotenkin muakin ehkä miellyttäisi enemmän valkoiset verhot olkkarissa.

   Poista
 3. Me hankimme valkoiset rullaverhot vain talon etupuolelle, ja pimennysrullikset makuuhuoneeseen. Tällä hetkellä rullaverhot on asennettu vain makuuhuoneeseen, ja loput verhoista on vieläkin kaapissa. Olen niin rakastunut ladon ikkunoihin, ja metsämaisemaan joka tulee suoraan sisälle, etten ole kaivannut enää verhoja ikkunaan. Talvella ulkovalot valaisivat hankia niin kauniisti, että maisemaa kelpasi ihastella kotisohvalta.

  VastaaPoista
 4. Niin, ei kai meilläkään ihan välttämättä olkkariin verhoja tarvittais kun ei oo naapureita näköetäisyydellä. Pitää miettiä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!