keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

loppukirin alkua

Märkätilatyöt etenevät sisällä kovaa vauhtia, mutta yhtään kylppäriä tai vessaa ei ole vielä valmiina. Kannustalon ohjeiden mukaan kylppäreiden seinät pitää tehdä harkosta muuraamalla ja tasoituksen jälkeen pintaan tulee laatta. Harkon ja ulkoseinän väliin jää kunnon tuuletusrako. Paikalla käyneiden mielestä levylläkin olisi seinät voinut tehdä, silloin olisi rakentamine edennyt hieman nopeammin. Mutta ohjeiden mukaan mentiin, ja ainakin on tukevat seinät kylppärissä.Mietittiin, mitä oikein on vielä tekemättä. Lista ei vieläkään ole kovin lyhyt, mutta lyhenee koko ajan.

Tekemättömät työt sisällä:

- Edellä mainitut märkätilat kalusteineen
- Portaiden finalisointi + kaide
- Listat
- Takka + loppuhormi
- Osa sähkötöistä
- Loput lvi-töistä
- Maalauksen lopputyöt
- Yläkerran vaatehuoneen liukuovet + kalusteet
- Alakerran liukuovet
- Alakerran vaatehuoneen kalusteet

Lauantaina oli taas talkoopäivä ja se käytettiin kokonaisuudessaan pihan siivoukseen, jäljellä olevan puutavaran uudelleenjärjestelyyn ja tulevan ulkorakennuksen puutavaran lajitteluun. Ihan täysi työpäivä, ja kun ilmakin oli lämmin niin illalla tuli kyllä uni helposti.

Myös terassien teko on aloitettu. Latoonhan tulee sisäänkäynnin puolelle n. 1,5m leveä ja vajaa 10m pitkä terassi. Sisäpihan puolella terassia on hieman enemmän. Leveys on vajaa kolme metriä ja pituutta n. 15m, ihan komea siis. Sisäänkäyntipuolelle päätimme rakentaa vain kahden oven leveydeltä lyhyen katoksen ja kattaa sen samalla Classic-pellillä kuin katolla jo on. Sisäpihalle tulee koko terden leveydeltä lasikate. Runko on jo pystytetty ja seuraavana on tarkoitus tilata siihen lasikate. Nyt saa vinkata mistä kannattaa tilata ja mitä asioita pitää huomioida katteen ja toimittajan valinnassa. Asialla on huima kiire kun isännän pitää saada pari vuotta sitten hankittu Fatboyn riippumatto käyttöön. :)
 
Ennen kattamista runko pitää maalata. Eilen kuulin että myös terassin lattia olisi käsiteltävä eriväriseksi. Valmis ruskea ei ole oikea väri –yllätys.

Ulkopuolella ikkunoiden ja ovien ympäryslaudat ja smyygit on paikallaan ja myös nurkissa laudat. Muistimme asentaa myös tuholaisverkot sokkelin ja vuorilaudan väliin sekä räystään aluslautojen alle. Ylimääräisten vuokralaisten välttämiseksi on siis tehty kaikki mahdollinen.

9 kommenttia:

 1. Ihanko vaan isäntä haluaa fatboylle kiireesti? :)

  VastaaPoista
 2. Vihervaaran rakentaja5. kesäkuuta 2013 klo 21.24

  Ihan kysyn ex-tempore, että mistä tuollaista tuholaisverkkoa saa ja miten se asennetaan? Meille tuli tänään Kannutalon paketti, Vihervaara.. jänniä aikoja :) Te olette jo ihanan pitkällä - tsemmpiä loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautakaupasta saa eri levyisiä rosteriteräsrullia. Ne laitetaan räystäslautojen alle ja sokkelin/ulkoverhouksen väliin. Tämä jälkimmäinen laitettiin kiinni pienillä hakasilla.

   Poista
 3. Hei
  Meilläkin oli aikomus laittaa 6 m lasikate takaterassille. Tolpat Kannustalolta. Hintoja kilpailutin ja halvin tarjous oli yli 5000 e asennettuna. Jotkin tarjoukset aina 12 000 euroon, joten luovuimme ajatuksesta ja nyt tulee terassi katos samasta classicin katteesta.
  talo ja autotalli nousee huimaa vauhtia ja pitäsi olla kipsilevy valmiudessa heinäkuun loppuun mennessä.
  T Lato Porvoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kovalta tuntuu kyllä nuo teidän saamat tarjoukset kun katteen leveys vain 6m. Mekin yllätyttiin lasikatteen hinnoista, mutta ajateltiin (toivotaan) selvitä 5 tonnilla.

   Tuliko teille muuten autotallikin Kannustalolta? Meillä alkaa autotallin rakentaminen vasta joskus kesällä kun Lato on suurinpiirtein valmis. Tehdään se itse pitkästä tavarasta omilla piirustuksilla.

   Poista
 4. Hei
  Tosiaan kilpailutettiin ainakin 5 eri toimittajalla. Aika arvokasta on. Ehkä pääsee halvemmalla jos rungon esim. tekee itse mutta meillä ei siihen mahdollisuutta.
  Autotalli tosiaankin samaa Lato tyyliä Kannustaloilta.
  Voin laittaa kuviakin jos laitatte s postia osoitetta.
  T Lato Porvoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosi kiva saada kuvia! Osoite on r.kotilato@gmail.com.
   Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!