perjantai 14. syyskuuta 2012

habitare 2012 -satoa


Kävin eilen Habitare-messuilla. Mitään tosi kiinnostavaa uutta ei silmiin osunut. En osaa sanoa johtuiko se omasta väsymyksestä ja keskittymiskyvyn puutteesta vai siitä, että mitään mielenkiintoista ei ollut tarjolla.

Kuvia otin muutaman, mutta nekin ovat huonolaatuisia kännykkäkuvia.


Suomalaisen Vivamoo kip’n pinottavat muovirasiat oli oikeastaan ainoa ihan uusi juttu, jonka messuilla huomasin. Rasiat on tehty BPA-vapaasta muovista ja sopivat näin ollen hyvin elintarvikekäyttöön. Muovi oli hyvin lasimaista ja esittelijän mukaan se ei haalistu eikä siihen tule helposti naarmuja. Kahden rasian setin myyntihinta oli muistaakseni 23 euroa. Niitä myy tällä hetkellä Formverk . Tekisi mieli hankkia noita jääkaappiin juustolle, leikkeleille jne. Ehkä sitten Latoon. 


Näin messuilla ensimmäistä kertaa livenä Kaj Bojensen Singbirdejä, aikaisemmin ovat tulleet tutuiksi vain kuvissa. Olivat aivan ihania myös luonnossa. Kävi ilmi, että Bojensen on ne suunnitellut 1950-luvulla, mutta ne ovat päässeet tuotantoon ensimmäisen kerran vasta tänä vuonna. Pikku-Hoo taitaa saada ristiäislahjaksi linnun tai kaksi. Niitä saa ainakin Finnish Design Shopista. Toimitus on tosin vasta viikolla 41, joten ne eivät ihan ristiäisiin ehdi.


kuva lainattu http://www.kaybojesen-denmark.com/

Nämä kivat lamput bongasin Valaisin Grönlundin ständiltä. Treetop-valaisimet ovat tanskalaisen Frandsen Lightningin. 

Jielden ständillä ihastelin taas näitä valaisimia. Samoja lamppuja kuvasin jo viime vuonna Habitaressa. Yksi perinteinen Jielde meiltä jo löytyykin. Olen sen tilannut Ranskasta joskus vuosia sitten. Väri, harjattu teräs, vaan ei enää miellytä. Pitäisiköhän maalauttaa se?Katselin aamupäivällä ennen Habitareen menoa jotain kanadalaista (?) ohjelmaa, jossa stailattiin asuntoa. Siellä käytettiin kätevän näköistä taulunripustuskiskoa, josta riippui vaijereita eri tasossa. Vaijereissa taas oli kiinni tauluja ja valokuvia. Samantyyppisen kiskosysteemin bongasin messuilta. Stas-kiskoja myy ainakin Frimodig-Kehys Annankadulla. En muista tarkkaa hintaa kiskojärjestelmälle, mutta mielestäni se vaikutti kohtuulliselta. Sellainen taitaa tulla Latoon.

Aikamatkalla näyttely oli hauska. Suosittelen tsekkaamaan sen. Sieltä löytyi vanhoja tuttuja esineitä kuten isoäitini sohva sekä lapsuuteni ”kaluste” ufo-ilmankostutin. Trash design –osastolla oli myös kivoja juttuja. Omaa silmää miellytti eniten vanhoista hehkulampuista tehdyt valaisimet sekä mustat rautaiset vaaterekit.Kuva lainattu http://trashdesign.fi/exhibitions/


7 kommenttia:

 1. Kumpa itsekin vielä ehtisin messuille, noi valaisin hommat kiinnostaa kovasti. Ja se aikamatka olis mielenkiintoista nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsit käymään aikamatkalla ja muutenkin tsekkaamassa Habitaren tarjonnan!

   Poista
 2. Viime vuonna en ollut Habista ihan vakuuttunut. Kyllä siellä ainakin jonkun verran mielenkiintoista näyttäisi nyt olevan, sunkin kuvista päätellen :) Mä menen sinne vasta huomenna, saas nähdä mitä tykkään.

  Blogistani löytyy muuten Kotilatoon haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyi jotain mielenkiintoista!
   Kiitoa paljon haasteesta!! :)

   Poista
 3. Hejsan R,

  mullakin on sulle blogissa haaste! Kuinka vauva/arki sujuu- T"m' meid'n lapsi laittoi 'itin n'pp'imet kivasti sekaisin, t''ll' on jo kovinkin vauhdikasta v'lill'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saska! Täytyy yrittää jossain vaiheessa ehtiä vastaamaan haasteisiin.

   Arki vauvan kanssa on lähtenyt yllättävän hyvin käyntiin. Oonpa saanut kommenttejakin, että meillä on epäreilun kiltti/helppo lapsi. :) Aika vaan jotenkin kuluu kauheen nopeesti vaikka sitä luuli, et äitiyslomalla olis aikaa tehdä vaikka mitä. Ei se ihan niin meekään...

   Poista
 4. Tiedoksi formverkin tavoittamattomissa oleville, että VIVAMOO kip'iä saa myös valmistajan verkkokaupasta https://vivamoo.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!