lauantai 22. joulukuuta 2012

putkea, piuhaa ja betonia

Putkimiehet saapuivat viimeisenä mahdollisena hetkenä työnsä ääreen. Olimme laskeneet heille 4.- 5.12. ja maanantain 10.12. Urakoitsijan ilmoitus tarvittavasta ajasta oli n. yksi päivä joten käsitys oli että aikaa oli hyvinkin tarpeeksi.

Koska edelleenkin rakentamisessa kaikki pyörii putkiurakoitsijan tahdissa, urakoitsija ilmoitti, että he asentavat lämmitysputket raudoitusverkkoon ENNEN kuin verkko nostetaan ylös korokepalojen varaan. Ja koska urakoitsija ei hoitanut työtään ennen itsenäisyyspäivää vaan jätti sen viime tippaan ennen valua, se tarkoitti, että muiden oli raivattava aikataulustaan tilaa korokepalojen asentamiselle valua edeltävänä iltana. Arvatkaa tuliko lämmin kun laittoi korokepalan saman verkon alle jolla jo itse seisoi? Jotenkin fysiikan lakien vastaista!Ohuesti vielä harmitti kun jotkut jo rakentaneet kertoivat laittaneensa korokepalat kiinni verkkoon jo ennen verkon asennusta verkon ollessa seinää vasten pystyssä! Lisäksi putkimiehet olivat särkeneet suihkutilaan tehdyn pienen laudoituksen, jonka oli tarkoitus jättää Unidrain-kaivolle tilaa. Nyt tila olisi täyttynyt valussa jos lattian tekijä ei olisi ollut joustava.
Lämmitysputkien osalta siis kaikki meni lopulta aikakin hyvin, mutta kokemus on kyllä opettanut että hereillä on oltava koko ajan.

Sähköurakoitsijakin oli  piipahtanut paikalla vetämässä paikalleen ne putket, jotka jäävät valun alle. Paikkasi siinä sivussa myös talotehtaan unohduksen kun eivät olleet laittaneet yhtään rasiaa makuuhuoneeseen.

Valu onnistui suunnilleen suunnitelmien mukaan tiistaina 11.12. Urakoitsija Jukka kävi itsenäisesti katsastamassa työmaan etukäteen ettei sitten valupäivänä tulisi ylläreitä. Hän myös tilasi tarvittavan määrän ja oikeanlaatuista betonia raksalle ja hoiti ryhmänsä kanssa työn valmiiksi.

Sen verran vaikeutta tuli, että viimeisintä pintakäsittelyä ei voinut lämpötilan takia tehdä vaan se jätettiin myöhemmin tehtäväksi. Tarpeellista määrää lämmityslaitteita ei voitu pitää päällä koska työmaasähkötaulussa oli vain yhdet 16A kolmivaihesulakkeet.Betonia ei myöskään tilattu ihan tarpeeksi koska laatta olikin hieman paksumpi kuin piirustuksissa oli ajateltu. Eli olimme kärränneet tavaraa aivan liikaa pois. Kaivurimieshän laittoi tavaraa aika tavallakin liikaa sisään.

Myös pumppuautolla oli ollut ongelmia kun jokin vieras esine oli tukkinut pumpun ja se edellytti täyttökaukalon tyhjennystä. Pitänee katsoa, että lasku on tuolta osin kunnossa.

Mutta! Lattia on nyt valettu ja se on saatu kuivumaan niin että pakkanen ei ole päässyt sitä kiusaamaan. Nyt työ jatkuu ilmeisesti yläkerran eristämisellä niin että lämpö ei pääse sitä kautta karkaamaan.

Hieman harmittaa, että ilmat pilasivat lattian valmiiksi asti saamisen. Nyt joudumme odottamaan kevääseen, että näemme lopullisen tuloksen. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin tutulta. Meiltä saa sitten lisää vinkkejä betonilattian tekemiseen. Se on nyt valmis nimittäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitens mä huomaan tän kommentin vasta nyt?!? Oltais varmaan apua tarvittu. Lattia nyt valmis ja ei ihan mieluinen. Tosin ei itse tehty mitään vaan ostettiin koko homma ulkopuolelta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!