torstai 26. syyskuuta 2013

valoa syksyyn


Olemme nyt asuneet Ladossa pari kuukautta. Edelleenkin ne muutamat asiat ovat tekemättä, vaikka ne tähän mennessä olisi pitänyt saada aikaiseksi. Esimerkiksi kylpyamme on toimitettu jo reilu kuukausi sitten, mutta se odottaa edelleen asennusta. Takkaa ei vieläkään ole valittu vaikka Jii on siitä minulle useampaan kertaan reklamoinut. En tiedä miksi takan tilaaminen on niin vaikeaa vaikka tiedän tarkalleen millaisen takan haluan. Ehkä se edellen johtuu siitä, että en saanut sellaista takkaa kun alun perin halusin ja sille ei löytynyt oikein sopivaa paikkaakaan...

Ulko- ja pihavalotkin ovat asentamatta. Ne eivät tuntuneet tärkeiltä vielä muutama viikko sitten. Mutta nyt täällä on todella pimeää iltaisin. Ilman fikkaria on turha lähteä pihalle iltakahdeksan jälkeen. Sähkärimme on monta kertaa kysellyt ulkovalojen perään ja niiden puuttuminen onkin allekirjoittaneen vika ja ketään ulkopuolista ei siitä voi syyttää. Sähkömiehestä puheen ollen haluammekin kiittää sähkäriämme Petri Hintsasta kärsivällisyydestä. Niin ja ammattitaidosta.

 Fatboyn riippukeinu on päässyt talvisäilytykseen yläkerran aulaan.
 
Petrin kanssa asiointi on sujunut vaivattomasti ja hänet on saanut aina tarvittaessa kiinni (toisin kuin putkimiehen...). Alusta asti on tuntunut siltä, että Petri oikeasti on kiinnostunut siitä, että saamme toimivan sähkösuunnitelman ja -toteutuksen. Suunnitteluvaiheessa hän kommentoi ja kyseenalaisti ehdotuksiamme niin että vältyimme aloittelijoiden virheiltä. Toteutusvaiheessa hän kärsivällisesti odotti vaikka aloimme vielä jahkailla joitain jo tehtyjä päätöksiä ja mukisematta toteutti haluamme viimehetken muutokset. Pitkähköstä työmatkasta huolimatta Petrin tiimi oli paikalla aina tarvittaessa. Voimme siis lämpimästi suositella Sähköpalvelu Petri Hintsasta Etelä-Suomen rakentajille. Mukava antaa välillä positiivistakin palautetta eikä vain raportoida ongelmista.

Yläkerran vierashuone

Petrin tutustutti meidät Winledin led-valaisimiin, joihin sitten lopulta päädyimme. Saimme Winledin kautta valaistussuunnitelman, jota hieman muutimme yhdessä Petrin kanssa. Ensin hirvitti valaistuksen hinta sillä olimme emme budjetointivaiheessa olleet ottaneet koko asiaa huomioon.  

Nyt kun olemme pari kuukautta led-valojemme kanssa asuneet täytyy sanoa, että olemme niihin todella tyytyväisiä. Halusimme mahdollisimman huomaamattomat valot ja valitsimme valkoreunaiset Iiris-alasvaloja sekä Lilja-valopaneeleja. Ne näyttävät hyvin samanlaisilta, mutta Lilja-valopaneelit ovat suurempia ja tehokkaampia ja niitä onkin käytetty korkeassa tilassa. Varmaan niissä on jotain muutakin teknistä eroa, mutta näin peruskäyttäjän näkökulmasta tuossa erot. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kaappien alle sekä yläkerran kylpyhuoneeseen, jossa on vino katto, laitoimme led-nauhaa. Kaikki valot (nauhaa lukuunottamatta) ovat himmennettäviä ja tätä ominaisuutta tulee käytettyä paljon.


Lähikuva Lilja-paneelista
 
 
Mietimme paljon minkä värilämpötilan valaisimia valitsemme. Päädyimme 4200 Kelvinin valoihin ja valinta oli oikea. Värin sävy on valkoinen eikä yhtään kellertävä. Sopii meille hyvin kun sisustuksessamme ei juurikaan lämpimiä sävyjä ole. Led-nauhat ovat 5000K, mutta ainakaan omaan silmääni niiden sävy ei erotu kattovalojen sävystä. 
 
Lisäksi meillä on paikkoja riippuvalaisimille. Riippuvalaisimia meillä ei tällä hetkellä vielä montaa ole ja ei niitä kyllä tarvitakaan, valoteho on upotettavilla led-valoilla jo aivan riittävä. Pidän paljon riippuvalaisimista ja sisustuksellisista syistä niitä vielä varmasti meillekin tulee. Viime viikolla saimme Winlediltä heidän uuden led-riippuvalaisimen. Se roikkuu väliaikaisesti Hoon huoneessa, mutta siirrämme sen todennäköisesti olohuoneeseen.

Winledin led-riippuvalaisin

Valoasiat ovat sisällä siis kunnossa. Nyt kun saataisiin se takka niin päästäisiin nauttimaan vielä enemmän syksyn pimeistä illoista.

10 kommenttia:

 1. Syksy tuo kummasti tarpeen valoille. Sama huomattiin meilläkin. Parit ledit pitäisi saada eteisen kattoon hankittua, toivottavasti samoja kuin mitä puoleen kattoa on 4kk sitten asennettu löytyy vielä... Pihakin on pimeänä, mutta täällä sentään kaupungin valot auttaa sen verran, että näkee postilaatikolle mennä ilman omiakin ;) Tytär itki juurikin tänä aamuna, että miksei leikkihuoneeseen tule valoa. Hups. Tähän asti herätessä on jo jotain nähnyt, mutta nythän siellä olikin pilkkopimeää. Vanhan pöytälampun sinne nyt kiikutin, mutta ehkäpä katossa killuvan valaisimenkin voisi lopultakin kytkeä piuhoihin kiinni. Nyt meillä olisi kiire saada uusi terassinovi, kun yksilasisen kanssa täällä on "pikkuisen" kylymä!! Sitä kun pääsee asettumaan, niin hommat vaan jää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillekin on jo tainnut tulla jo enemmän valoa sillä aikaa kun mä oon unohtanut vastata kommentteihin. :)

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta:). Me muutimme keväällä kun valoisa aika alkoi, ja nyt eletään pimeässä... Alakerrassa on kyllä kiinteät, upotetut ledit, mutta ylhäälle niitä ei voitu laittaa, joten siellä on pimeää... Ja autotallissa odottaa amma. Pikkuhiljaa valmista tulee. Ehkäpä tänä viikonloppuna taas jotain. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vieläkään ole varsinaisia pihavaloja, mutta terasseilta löytyy nyt onneksi valot niin pikkaisen näkee eteensä kun ulos menee. :)

   Poista
 3. Huomenta,
  Jos uudelleen koulutusta pitäisi harkita niin putkimiehen hommiin vaan.
  Niistä on huutava pula, todella harvoin tulevat silloin kun lupaavat koska on
  kuulema niin paljon töitä. Ihan hyhvä palkka joten taidanpa harkita ;)
  Kauniilta näyttää<3
  Kylpyammeessa tulee olla oikein hyvä zen fiilis joten…

  päivän jatkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toi on kyllä niin totta! Huonoillakin putkareilla tuntuu hommia riittävän niin ettei vanhoja ehdi hoitamaan loppuun.

   Poista
 4. Ihanalta näyttää. Tervetuloa vierailulle meidän kannustaloon: www.kotiaurorassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääpä tulla käymään!
   Mulla on tosiaan jäänyt ihan myös blogien lukeminen, mutta jospa tästä nyt uudelleen aktivoituisi sekä lukemaan että kirjoittamaan.

   Poista
 5. Hei, Kiitokset mahtavasta blogista! On ollut ihanaa seurata teidän ladon valmistumista. Meillä on oma suunnitteilla ensi syksylle. Mitä mieltä olette olleet Kannustalosta ja talopaketista? Me saimme ensimmäisen tarjouksen räätälöidystä ladostamme ja hinta yllätti aika paljon. Huomattavasti enemmän kuin mitä nettisivut ovat antaneet ymmärtää. Oliko teillä paljon tinkimisen varaa? Muutkin kommentit kannustalosta ja ladosta ovat lämpimästi tervetulleita! Voit laittaa viestiä myös sähköpostiin khpuro(a)gmail.com. Hauskaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kirsti! Ja pahoitteluni todella myöhästyneestä vastauksesta!

   Me ollaan kyllä oltu tyytyväisiä Kannustaloon ja tähän talopakettiin. Muutama pikkujuttu on ollut rikki tai pielessä, mutta niistä tekemämme reklamoinnit on Kannustalo tai heidän alihankkijansa hoitaneet hienosti.

   Kovin paljon ei Kannustalon hinnoissa tuntunut tinkivaraa olevan, mutta täsmäsi hyvin kyllä noihin nettisivun hintoihin. Nuo nettisivun hinnat tosiaan ovat vain talopaketille, jonka lisäksi sitten tulee paljon muita materiaali- ja työkustannuksia. Kuuluiko teidän tarjoukseen myös sisä- tai kattotöitä vai miksi hinta erosi niin paljon? Oletko tutustunut meidän budjettiin ja toteumaan (skrollaa pari postausta alaspäin)? Sieltä aika hyvin näkee mihin rahaa on mennyt varsinaisen talopaketin lisäksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!