sunnuntai 19. toukokuuta 2013

portaiden asennusta ja katkenneita sähköjohtoja

Kiirettä on pitänyt ja blogi on jäänyt vähän hunningolle. Hengissä ollaan kuitenkin edelleen ja raksallakin hommat etenee. Pientä takapakkia tosin tuli torstaina kun portaiden asennuksen yhteydessä katkaisimme sähköjohtoja. Syy oli ihan oma eikä porrastoimittajan.

Halusimme ns. satulaportaat eli sellaiset portaat, jossa ei reisilankut näy. Meille oli suositeltu edullista ja luotettavaa porrastoimittajaa, joka ei kuitenkaan valmista satulaportaita laisinkaan. Toiseksi edullisin tarjous oli kaksinkertainen tähän suositellun toimittajan tarjoukseen nähden, joten nuukuus iski ja päätimme tilata portaat reisilankuilla ja piilottaa reisilankut niin, että ne näyttäisivät satulalankuilta.
Tässä vaiheessa portaiden viereinen seinä oli jo ehditty levyttää. Järkevämpää olisi tietenkin ollut levyttää seinä vasta portaiden asennuksen jälkeen, mutta tehty mikä tehty. Kun portaita sitten tultiin asentamaan onnistuimme seinään koloa tehdessämme katkaisemaan myös sähköjohdon. No, portaiden asennus jäi sitten siihen. Sähkäri tulee onneksi jo tiistaina paikalle korjaamaan vahingon ja portaiden asennusta voidaan sen jälkeen jatkaa.
Kamera oli tällä kertaa raksalla mukana, mutta muistikortti ei. Eli taas seuraa sumea kännykkäkuva, josta näkyy osa portaista. Näistä tulee umpiportaat vaikka ne eivät tässä vaiheessa vielä siltä näytä. Portaat tullaan myös maalaamaan uudestaan, koska ovat nyt kovin kellertävän valkoiset.
 

3 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Meillä mietitty portaiden toteutusta samaan tyyliin, joten toivon mukaan tästä viisastuneena muistetaan nuo sähköjohdot ;) Meinasitteko muuten maalata nuo portaat nyt kun ovat irti vai vasta myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Maalataan portaat vasta kun ne ovat paikoillaan. Ei ehditä nyt tässä vaiheessa niitä maalaamaan. Katsotaan sitten kun ne on paikoillaan joudutaanko tekemään muuta pientä viilausta. Ainakin joudutaan vähän sahaamaankin tuota reisilautaa poikki portaiden alapäästä. Kuvaa kun katsoo tarkasti niin huomaa, että reisilauta menee oviaukon päälle.

   Tehdään varmaankin vielä uusi postaus portaista kun ne ovat paikoillaan.

   Poista
 2. Aikamoinen DIY projekti siis tiedossa =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!