keskiviikko 16. toukokuuta 2012

rakennuslupa haussa


Dodiin. Hakemus on jätetty!

Vihdin kunnan pitäisi olla ylpeä rakennusvalvonnastaan. Pelotti etukäteen kuin auton katsastus ennen vanhaan, tai siis jotain autokatsastuksen ja hammaslääkärin välimaastossa.

Turha pelko. Heti kun astuin toimistoon sisään, toimistovirkailija heipsutteli ja sanoi Tarmon ottavan kohta vastaan kunhan selviää edellisestä rakentajasta (tää rakentaja oli selvästikin ihan vasta-alkaja päätellen hänen kysymyksistään). Kuitenkin, hyvin alkaa.

Jii ja Kannustalolta saatu raksaliivi
Ei mennyt pitkäänkään kun Tarmo otti minut vastaan ja heti kohta paperitkin. Lopulliset kuvat (siis piirustukset, mutta pukkaa jo ammattitermejä..) puuttuivat johtuen talotehtaasta. Tai oikeammin meistä kun sen tonttikaupan takia oli niin kiire. Minulla oli mukana ns. lausuntokuvat, jotka kuittaamalla olimme hyväksyneet piirustukset. Tämän jälkeen muutokset ovat siis maksullisia. Eli mukana oli väärät kuvat, mutta oikeat tuli Kannuksesta jo seuraavana päivänä. Ihan ok nopeaa kaiken kaikkiaan. Nyt on ne oikeat matkalla Vihtiin by Itella.

Vielä jäi puuttumaan lvi-vastuullinen ja jätevesijutuista parempi suunnitelma. Tarmo ehdotti valmistajan esitettä. Aika hyvä vinkki. Toimittelemme loppuja selvityksiä perästäpäin, mutta tärkeintä oli että iso pyörä lähti pyörimään. Saatiin lupanumero!

Talotehtaan papereissa ei ollut perustuskuvia. Hieman yllätti, koska myyjä ei mielestäni siitä maininnut, kyseli kylläkin tuleeko tuulettuva alapohja vai hiekalle tehty. Siitä kai jäi käsitys että he toimittavat vallitsemallamme vaihtoehdolla perustussuunnitelmat. Nyt leikkauskuvissa oli vain maininta talotehtaan toimittavan mittapiiroksen ja varsinaisen perustussuunnittelun kuuluvan olosuhteet tuntevalle suunnittelijalle. Noh, ehkä se niin onkin mutta voisi siinä olla mukana normaaliolosuhteisiin suunnitellut kuvat jotka esim. vastaava mestari varmistaisi. Niin kuin kirjoitin, ainakin meni ohi jos myyjä siitä mainitsi.
Pieni pettymys…

Soitin tontin myyjälle ilmoittaakseni, että olemme sovitun aikataulun puitteissa hakeneet rakennuslupaa. Hän oli kertomansa mukaan viemässä viimeisiä roippeita tontilta, mutta näytti sinne roinaa vielä jääneen parin jätelavan verran. Tosin eihän niiden pois viennillä mikään kiire ole, onhan tontti vielä virallisesti hänen. Saimme tontin pikku koppiin avaimen ja ekat työkalut on sinne jo jemmattukin. Lekaa ja kirvestä. Pitkää mittaa ja sen semmoista. Vatupassia ei vielä tarvita.

Rakennusluvan rinnalla tarvitsee nyt viedä tuota perustussuunnitelmaa eteenpäin. Tarvii löytää suunnittelija.

Lvi-urakoitsijankin löytäminen tuntuu vaikealta. Ensimmäisen hinta hyppäsi 15.000€ eli n. 30% alkuperäisen arvion ja lopullisen tarjouksen välillä. Erehdyin kiirehtimään tarjousta. Tai oikeammin ihmettelin missä tarjous viipyy kun ei kuulunut n. viikon kuluttua urakoitsijan itsensä lupaaman ajan jälkeen.

Toinen urakoitsija kuulosti järkevältä, oli paikallinenkin. Kolmen muistutuksen jälkeen on pakko hylätä hänetkin. Jos ei saa tarjousta aikaiseksi kolmessa viikossa, miten itse putkityöt sujuisivat? Enkä oikeasti yrittänytkään saada liian sitovaa ja eurolleen oikeaa tarjousta vaan asiallisen tarjouksen niistä jutuista mihin urakoitsija voi sitoutua ja jonkinnäköistä listaa asioista joita ei voi urakoida. Pitäisikö sitten antaa ihan vapaat kädet tuntiveloituksella? Turha puhua harmaan työvoiman riskeistä jos lailliset kotimaiset yrittäjät ovat yhtä epäluotettavia.

Loppuviikolla yritän vielä yhtä yrittäjää. Hän on jo 80 kilsan päässä pääkaupunkiseudusta. Olisiko nyt sellainen joka pitää minkä lupaa? Toivoa sopii koska en tiedä ketä kysyisin seuraavaksi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!