maanantai 14. toukokuuta 2012

viikonlopun tunnelmia

Viikonloppuna ei uhrattu hetkeäkään rakennusprojektille, mutta muuta aktiviteettia oli mukavasti. Jii vietti perjantai-iltaa Suomi-Kanada matsissa ja minä Farangin maistelumenun ääressä. Lauantai aloitettiin Fasun brunssilla. Suosittelen lämpimästi tuota Fazerin viikonloppubrunssia. Se on enemmän sellainen aamiaistyyppinen, jossa ei ole lainkaan lämmintä ruokaa. Pöydissä notkuu erilaisia leipiä, leikkeleitä ja hedelmiä. Ja ne kakut…

Syömisen jälkeen kierreltiin tuulisen Etelä-Helsingin siivouspäivän kirppispisteitä. Päivän aikana tuli käveltyä lähemmäs kymmenen kilometriä, mutta saalis oli aika heikko. Muutama vauvanvaate tarttui mukaan sekä jääkaappirunoutta-magneetit. Noi magneetit oli ihan pakko ostaa kun joskus kymmenen (tai kaksikymmentä) vuotta sitten niistä haaveilin, mutta en ole koskaan omistanut jääkaappia, johon magneetit olisivat tarttuneet. Nyt ne on sitten isketty Jiin jääkaapin oveen. Saa nähdä mitä niille käy, ehkä ne menee takaisin kiertoon sen jälkeen kun olen saanut niillä jonkun aikaa leikkiä.

Kirppiskierroksen jälkeen lähdimme hakemaan hätäraketteja veneeseen ja kuinka ollakaan huomasin kyltin Snö of Swedenin ystävämyynnistä ja siellähän piti myös pyörähtää. Onneksi viimeinen myyntitunti oli menossa eli suurin osa tavarasta oli jo mennyt. Tarttuihan sieltä nytkin pari kolme korua mukaan, mutta näin halvalla tuskin olisin selvinnyt jos olisin ollut paikalla aiemmin.

Lauantaihin mahtui vielä vierailu mummolaan makaronilaatikolle ja kahville. Sieltä sain mukaani myös mummoni ja äitini kirppissaaliin, joka oli – yllätys, yllätys – vauvanvaatteita. Nyt alkaa Hoon vaatevarasto olla jo suhteellisen suuri. Äitiyspakkauksessakin kun vielä tulee aikamoinen kasa lisää päälle pantavaa. Vaikka noi äitiyspakkauksen vaatteet eivät niin kauheasti silmää miellytäkään tulee niitäkin varmasti käytettyä. Miksi muuten suurin osa vauvanvaatteista on pastellisävyisiä tai muuten vaan hailukan värisiä? Hoon garderoobi on tällä hetkellä aikalailla harmaapainotteinen, mutta kelpuuttaisin mielelläni kirkkaankin värisiä vaatteita jos niitä vaan löytyisi. Seppälän uudessa vauvanvaatemallistossa on joitain ihan kivoja yksilöitä kuten tämä keltainen t-paita. Älkää muuten kertoko Jiille, että poikkesin tänään vielä töiden jälkeen yhdellä espoolaisella kirpparilla ja ostin pari (neljä) vaatetta Hoolle.


Sunnuntaina aloitimme veneilykauden. Vene laskettiin Päijänteeseen ja lähdettiin ajelulle. Järvellä syötiin huoltoasemalta ostetut eväät, tai se osa niistä, joita en ollut vielä ehtinyt autossa syömään. Vene toimi hienosti ja ilma oli mitä mahtavin. Tosin kovin lämmin ei vielä ollut, joten kannella ei kauaa tarjennut maisemia ihastella.

6 kommenttia:

 1. Mulla on Är sulle kolme sanaa(?): Me & I.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni kolme aika arvokasta sanaa, mutta pitää tutustua tarkemmin.

   Poista
 2. Mulla on Riikka sulle yksi sana, Ihana. Löydät sen Facebookista. Hankittiin sieltä pojille makeita kuoseja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!