torstai 17. toukokuuta 2012

vauvakamaa


Tästä blogista alkaa hälytyttävästi muodostua odotusblogi. Älkää pelästykö, kai tää hormonien vaikutus lakkaa viimeistään muutaman kuukauden kuluttua. Vai lakkaako? Pääasiassa rakennusblogina jatketaan, mutta kun sillä saralla ei tässä vaiheessa kovin kovaa vauhtia edetä niin pitää kirjoittaa muusta ajankohtaisesta. Eli tässä tapauksessa vauvanvaatteista ja vaunuista.

Kommenttiboksissamme Liisa suositteli Mutsy-lastenvaunuja pari viikkoa sitten. Viime viikolla Jii törmäsi vanhaan työkaveriinsa, joka työnteli Mutsyn Urban Ridereita ja oli niihin kovin tyytyväinen. Jiinkin mielestä ne oli hienot kun olihan niissä kääntyvät takapyörät ja kaikkea. 

Eilen mentiin sitten Varistoon A-T Lastenturvaan tutustumaan Mutsyihin paremmin. Saimme paikalla tosi hyvää palvelua Viljalta ja lähdimme liikkeestä tarjous mukanamme. Tämä oli neljäs vaunukauppa, jossa käytiin ja ensimmäistä kertaa lähdettiin ulos niin ettei oltu ihan sekaisin informaatiotulvasta. Ilmeisesti jotain on pikkuhiljaa sisäistetty kun kaikki myyjän selitykset eivät enää kuulostaneet heprealta.

Vaikka olemmekin nyt vakuuttuneita, että meillekin tulee Mutsy Urban Riderit emme tilausta vielä tehneet koska halusin tarkistaa nettikauppojen hintatason. Kotona tsekkasin pari ulkomaista nettikauppaa ja näyttää siltä, että niistä saisi saman paketin muutamaa kymppiä halvemmalla kuin Suomesta. Eli todennäköisemmin ostamme vaunut A-T Lastenturvasta niin on sitten helpompi hoitaa takuuasioista jos on tarpeen.

Tilaukseen on lähdössä Mutsy Urban Rider Next –runko, vaunukoppa Cargo New Black, istuinosa Cargo New Black, vaunuihin kiinnitettävä isompi ostoskori, Brio sade- ja hyönteissuoja, Cyber Aton –turvakaukalo Pure Black, Isofix-telakka sekä adapterit turvakaukalon ja rungon väliin. 

Viime aikoina mun suurinta huvia on ollut vauvanvaatteiden etsiminen kirppareilta. Jokunen tuntemani henkilö on ollut huolissaan tullaanko Hoo-raukka pukemaan pelkkään mustaan ja harmaaseen, mutta ei huolta Hoolle on nyt hommattu ihan värikkäitäkin vaatteita. Tässä pieni otos mun kirpparilöydöistä. Mukana on jopa turkoosia! Täytyy myöntää, että olen itsekin vähän huolissani mieleni tasapainosta.

Käytetty hoitopöytänkin jo ostettiin, mutta emme ole sitä vielä myyjältä noutanut. Se ei montaa euroa maksanut ja siinä houkutteli pöydän väri. Kyseessä on mustaksi maalattu Ikean Sniglar. Eipä nuo uutenakaan paljoa maksa, mutta nyt sitä ei itse tarvitse maalata. Pyökinvärinen kun ei kauheesti mun silmää miellytä.


Lisäksi meillä on vanha kehto, jossa Jiikin on aikoinaan nukkunut. Sitä en tohdi lähteä maalaamaan mustaksi, on ihan kiva tuollaisenaan. Siinä itse asiassa on tällä hetkellä vain pohjamaali, mutta näyttää mun mielestä ihan hauskalta noinkin, joten sille tuskin tehdään yhtään mitään.


11 kommenttia:

 1. Minulla on juuri samanlainen kehto ollut vauvana käytössä. :)

  Meillä on bugaboon cameleonit rattaina ja olen tykännyt ihan älyttömästi. Menee pienistä väleistä, helppo kasata ja purkaa. Saa erilaisia aurinko-kuoseja eri väreissä. Suosittelen! Meillä on vain nämä yhdet rattaat. Ensin käytin koppaa ja sitten istuinta. Matkalaukku myös rattaille aivan ehdoton.

  Vaikka paljon on varmasti hyviä..

  Tykkään ihan hirveesti myös latotalosta..innolla odotan mitä tuleman pitää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin noita Bugaboitakin vähän sillä silmällä, mutta niissä arvelutti nuo pienet eturenkaat. Nyt kun ollaan tuonne maalle muuttamassa niin jospa niistä isoista eturenkaista olisi enemmän hyötyä. Tosin siellä varmaan on kyllä jalankulkualueet paremmassa kunnossa talvella kuin esim. Punavuoressa.

   Mutta niinhän se tosiaan on, että varmasti on paljon hyviä rattaita eikä sitä vain sitä yhtä oikeaa.

   Minäkin odotan jännityksellä miten tämä meidän projekti oikein eteneen sitten kun varsinaisesti lähte käyntiin. :)

   Poista
 2. Meidän silmää miellytti eniten Emmaljungat ja ollaan oltu tyytyväisiä isoon koppaan - meidän iso poika alkaa jo ny olla vähän liian pitkä tuohon isompaankin koppaan.. Nuo sun valitsemat näyttää tosi hienoilta, meilläkin on mustat vaunut - se vaan näyttää hyvältä!

  Me myös ostettiin Tripp Trapp käytettynä ja kirsikanvärisenä, maalautettiin mustaksi ja hieno tuli! Ei miellytä munkaan silmää tuo kirsikkapuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei muuta väliä kunhan on mustat. :D Mä noissa vaunukaupoissa aina ensimmäiseksi sanoin, että mustat, kun kysyttiin, että mitä ominaisuuksia vaunuilta halutaan.

   Itse en ole vielä huoenkaluja juurikaan maalannut, mutta luulen, että pääsen siihenkin hommaan just syöttötuolin ja pinnasängyn kohdalla. Tai sitten pitää tosiaan maalauttaa, että saa siistiä jälkeä. Mitä tuollainen maalauttaminen kustantaa ja minkälaiset putiikit niitä tekevät?

   Poista
  2. Miehen kaveri on maalari, joten meidän maksamat hinnat on ihan pennejä. Tämä tuoli saadaan nyt ihan ilmaiseksi. Kuulemma kalustemaalaamot tekee näitä töitä :)

   Poista
 3. Naurattaa R sun kuvaus miten pää oli sekaisin ekojen vauvaliikekäyntien jälkeen..Ihan oli samat fiilarit.. mietittiin et a-p-u-a siis tarvitaanko me kaikkee tuota?? Mihin ihmeeseen me sovitaan kaikkien kamojen kanssa..(No ja eihän niitä kaikkia tartte ja hommailee sitten pikkuhiljaa kun ajan kanssa vähän selkiytyy). Vaunuiksi meille tuli Brio Sing, hyvin palvelleet tähän asti, ne kääntyvät etupyörät on tosiaan kätevät!Mutta kun paljon ulkoillaan metsässä ja huonoilla teillä niin joskus olisi kaivannut vielä jämäkämpää pyörästöä.. Sun Mutsyt näyttää kans hyvältä!
  ONNEA ja TSEMPPIÄ odotukseen sinne teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tarkoitus olisi tosiaan pikkuhiljaa ostella noita kamoja ja tässä vaiheessa vain niitä, joita uskoo oikeasti tarvitsevansa. Toi hoitopöytäkin on sellainen, että jotkut vannoo sen nimeen ja toiset sanovat, että sitä ei tarvita lainkaan. Se tosin piti napata nyt jo mukaan kun 12 eurolla sai. :)

   Noihin Mutsyihin saa lisävarusteena sellaiset pienet kääntyvät etupyörät ja ajattelin sellaiset hommata sitten myöhemmin jos niille tulee tarvetta. Nyt olis ajatuksena, että en kauheesti kaupoissa pyöris, joten ei tarvitsisi pieniä etupyöriä, mutta saa nähdä miten käy.

   Poista
 4. Heippa, voitit blogissani lento-palovaroittimen. Laitatko sähköpostia minulle osoitteeseen: johannaliina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiitos paljon!! Mä en muista koska olisin viimeksi voittanut jotain. Tykkään tosi paljon tuosta palovaroittimesta, joten todella mieluista voitto. :)

   Poista
 5. Heips, hienot vaunut ja sähän olet löytänyt jo vaikka ja mitä Hoolle. Eilisen puhelun jälkeen päätin tänään kunnostautua ja jäin kotiin.. Oikea ratkaisu tässä vaiheessa ja koko päivä on mennyt nukkuessa.

  Mietin sitä juhannusta ja tuli mieleen, että jos haluatte nähdä nuo pikkuriiviöt, niin kannattaa tulla käymään ennen kuin ne lähtevät koteihinsa. Mutta juhannuksena ollaan kyllä täällä maalla eli se käy myös :).

  T. M ja Junttura

  VastaaPoista
 6. Hyvä M! Oikea päätös!

  Olis kyllä kiva nähdä ne pikkupallerot. Näyttää kuvissa niin sulosilta. Soitellaan ja sovitaan jotain!

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!