lauantai 23. maaliskuuta 2013

kylppärimietintöjä


Viime aikoina olemme pohtineet märkätilojen materiaaleja ja sisustusta. Taas kerran vaikeita valintoja. Olen käynyt pariin otteeseen hakemassa mallilaattoja ja viime viikonloppuna kiersimme kylppäriliikkeitä. Ei oo taaskaan helppoa. Kun yhdestä liikkeestä löytyy kiva allas ovat allaskaapit vähemmän kivoja ja toisinpäin.

Lopulta päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että otetaan paikasta A altaat ja paikasta B allaskaapit. Noh, eihän se ihan niin vain onnistukaan. Vaikka altaiden ja kaappien leveydet ovat yleensä standardeja, eivät syvyydet olekaan. Ja eihän valitsemamme altaat ja kaapit sovikaan yhteen.

Valmiita allaskaappien syvyyksiähän olisi mahdollista itse lyhennellä, mutta aika säätämistä se varmaan olisi (varsinkin laatikoiden lyhentäminen). Tuntuu siltä, että allaskaappien teettäminen taitaa olla paras ratkaisu. Nyt pitäisi sitten ”vain” löytää tekijä. Onko kenellekään vinkkejä hyvistä tekijöistä ja/tai tietoa hintatasosta?

Laatoistakaan ei olla vielä saatu päätöstä aikaiseksi. Kaikkien märkätilojen seiniin tulee todennäköisesti 30x60cm valkoinen mattapintainen laatta. Toisaalta mua kiehtoo pieni suorakaiteenmuotoinen laatta tiililadonnalla. En kuitenkaan halua sitä joka paikkaan. Sitä tulee ehkä alakerran pikkuvessaan. Jos ei niin sielläkin mennään tuolla 30x60 valkoisella laatalla.

Lattialaatta onkin sitten kinkkisempi. Haluaisin kaikkiin märkätiloihin samanlaisen lattian. Iso laatta olisi kiva, mutta kaatojen kanssa tullee joissain tiloissa ongelma. Toinen ongelma on yllättäen Jii. ;) Haluaisin vaaleanharmaan lattian, jotta se jatkaisi betonin kanssa samaa linjaa. Jii haluaa tummanharmaan. Mitä ihmettä tapahtui sille, että mä saan päättää kaikki näkyvään jäävät osat?!? ;)Tässä osa mallailtavaksi otetuista laatoista. Niiden alla on muuten meidän yläkerran lattialaudat.

4 kommenttia:

 1. Heippa, minulla on kontakti, joka toimii myös Helsingin seudulla, jonka kautta voi saada allaskaapit teidän mitoissa hyvällä hinta-laatusuhteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Laitako vaikka tiedon mulle sähköpostiin r.kotilato (at) gmail.com. :)

   Poista
 2. Näyttää olevan nämä laatta- asiat pinnalla. ;) Hyviä mietintöjä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!