torstai 28. maaliskuuta 2013

työt etenee


Onkin mennyt taas hetki, että varsinaisesta rakentamisesta on tehty päivitystä.

Lattia on viime käsittelyn jälkeen peitetty, eikä sille ole tehty mitään sitten helmikuun. Alkaa kyllä olla aika kutsua lattiajukka ainakin tekemään suunnitelmaa mitä lattian muutamalle epäkohdalle tehtäisiin.

Alakerran väliseinät on nyt saatu valmiiksi. Seinien ollessa vain toispuoleisesti levytettyjä, sähköurakoitsija poikkesi ryhmineen vetämässä johdot koko alakertaan ja osittain myös yläkertaan. Samalla kytkettiin ”oikea” sähkö sähkökeskukselle uutta syöttökaapelia pitkin. Erilaiset jatkojohdot ja jakorasiat hangen alla jäi siis virrattomiksi, mutta kaikkia ei saatu jäätilanteen vuoksi kerättyä pois. Aurinko kyllä auttaa tuossa aikanaan.

Lattialämmitys on nyt ollut joitain viikkoja toiminnassa tilapäisen 3kW:n sähkölämmittimen avulla. Putkiurakoitsija kytki sen toimintaan ja se jos joku on auttanut laatan kuivumisessa. Kaupan päälle sisälämpötila on ollut enemmän kuin miellyttävä. Varsinainen lämpöpumppu saadaan lopulliselle paikalla heti kun teknisen tilan lattia ja seinät ovat kunnossa.

Samoin alakerran katot on nyt levytetty, pois lukien alaslaskettavat katot, joita on siis lähinnä märkätiloissa. Ärrälle oli tulla kiire valaisimien sijoituspäätöksessä, kun valaisimille tietysti piti päättää paikka ennen kattolevyn kiinnitystä. Nyt katossa on paikoitellen reikäpinta-alaa enemmän kuin varsinaista levyä. Varsinainen pitsikatto. :)


Yläkerran matalan seinän ja vinon katon levytys on tehty olohuoneen kohdalta ja myös tasoitustyöt alkavat olla valmiit tuossa kohtaa. Tarkoitus on maalata lopullinen pinta tuon aukon kohdalle niin että tilapäistuet (pystytysryhmän kiinnittämät palkit aukon kohdalle) päästään purkamaan. Näin ei tarvitse tehdä maalarille erikseen telineitä.


Meillä on siis maalari valittuna ja jo työssäkin. Tarjouspyyntö.fi -sivuston kautta tuli useitakin tarjouksia, mutta suurin osa oli ”tarjouksia” eli yritys ilmoitti vain tuntihinnan. Oli myös muutama täysin yliampuva tarjous. Valitsemamme maalari on yhden miehen yritys itäiseltä Uudeltamaalta. Hieman meillä on ollut liikkeellelähtöongelmia joissain asioissa, mutta kun kaveri on päässyt töihin käsiksi niin näyttää siltä, että lopputuloksesta tulee ihan hyväksyttävää tasoa.


Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet ovat tulossa viikolla 16, joten nyt on kiire kodinhoitohuoneen lattian kanssa. Lattiahan on kokonaan aloittamatta. Ensimmäisessä vaiheessa tasoitetaan kaadot niin pieniksi että voidaan käyttää isoa laattaa lattiassakin. Seuraava työvaihe on vesieristys ja sitten laattaa päälle. Onneksi seiniin on tulossa maalipinta, joten siinä ehkä päästään helpommalla.

10 kommenttia:

 1. Melko samoissa vaiheissa ollaan :) Vaikka vähän eri järjestyksessä mennään :) Nuo sun laatta/kylppärivalintojen vaikeudet tuntuu niin tutulta, ollaan tuskailtu niiden kanssa myös tosi kauan! Vaikee päättää, et mikä olis sellaista mistä tykkäis seuraavat esim 10-15 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Mua jännittää eniten se, että sitten kun valinnat on tehty ja toteuttu, tuleekin joku loistoidea. ;)

   Tsemppiä rakentamiseen! Kävinkin jo teidän puolella vähän kurkkimassa ja tulen jatkossakin vierailemaan.

   Poista
  2. Kiitos, tsemppiä tarvitaan :) Joo toi olis pahinta, että ihan kohta valmiiksi saamisen jälkeen huomaa valinneensa väärin :O Kyllä aika monta kertaa on jo joutunut laittamaan juurikin noi märkätilojen suunnitelmat uusiksi :)

   Poista
  3. Ei kai sille mitään voi, että mieli muuttuu vähän väliä. Jotain pitää kuitenkin valita ja sitten yrittää sen kanssa elää. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Pianhan jo pakkaatte:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivottavasti päästään pian pakkaushommiin! :)

   Poista
 3. Hei

  Hienoa katsoa teidän projektin etenemistä, meidän Lato saapuu toukokuussa Porvooseen, autotalli tosin ensin. Minkälaiseen kaideratkaisuun olette päätyneet yläkerran osalta.Meillä hieman haussa vielä.

  T Porvoon ladon rakentajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Meillä ei ole vielä portaita eikä kaiteita tilattu. Taitaa tulla kiire... Mitään päätöksiä kaiteesta ei olla tehty, mutta olen itse vähän miettinyt, että jos ottaisi ihan sellaisen umpikaiteen gyprocista tai vastaavasta. Eli olisi niin kuin matala seinä. Olen tosin pohtinut, että blokkaako sellainen liikaa valoa yläkerrasta. Haluaisin joka tapauksessa jonkun tosi yksinkertaisen kaiteen. Ja lasista en missään nimessä halua. Millaisia kaideajatuksia teillä?

   Poista
  2. Hei

   Meidän portaat tulee westwoodilta talopaketin mukana, umpiportaat, umpi kaiteilla. Lasista yläkerran kaidetta ei meillekään tule, tosiaan vaihtoehdoksi jää tuo seinämäinen simppeli umpikaide tai muu puukaide. Joka tapauksessa pitää nähdä kun rakennus siinä vaiheessa mikä siihen parhaiten sopii.

   T Porvoo Lato

   Poista
  3. Joo, mekin halutaan umpiportaat. Olisin halunnut ne betonista, mutta puuportaat meille taitaa kuitenkin tulla. Näillä näkymin valkoiseksi maalatut.

   Poista

Kiitos kommentistasi!