perjantai 29. maaliskuuta 2013

tasot, altaat ja liesituuletin valittu


Keittiövalinnat alkavat olla pikkuhiljaa finaalissa. Keittiökaapeista tehtiin päätös jo viime vuoden puolella, mutta muut tilaan liittyvät valinnat jäivät vielä mietintään. Kodinkoneet tilattiin pari viikkoa sitten ja nyt viimein myös taso, altaat ja liesituuletin.

Tasossa mietitytti eniten väri ja jossain määrin myös materiaali. Lopulta päädyimme 12mm Silestone-tasoon, joka tulee Muotokiven kautta. Värinä on puhtaanvalkoinen Blanco Zeus. Valitsimme Silestone-tason koska materiaali on kestävää sekä sen kaunis valkoinen värisävy miellytti.

Mietimme myös ihan tummaa tasoa, mutta tummanharmaisiin keittiönkaappeihin ei oikein löytynyt muuta sopivaa tummaa tasoa kuin musta. Mustassa arvelutti sen hankalahoitoisuus. Mustassa kun näkyy tahrana jopa vesitipat. Keittiön välitila jätetään valkoiselle maalille. Toiselle seinällehän ei tule yläkaappeja lainkaan, ainoastaan liesituuletin. Tämäkin seinä sekä liesituulettimen kupu ovat valkoisia, joten uskon valkoisen tason soveltuvan kokonaisuuteen hyvin.

Keittiön altaaksi valitsimme Blanco Dalago 6-F –altaan huulloskiinnityksellä värinä kallionharmaa. Samanlainen, mutta hieman pienempi allas, Blanco Dalago 5, tulee kodinhoitohuoneeseen päältä asennettuna. Kodinhoitohuoneen taso on laminaattia, joten siihen ei huullettua allasta saa. Altaat tulevat Lapetekin kautta.Altaan kanssa ”samaa sarjaa” löytyy aika hyvännäköinen hana Blanco Linus-S. Näitä ei olla tilattu, mutta ovat harkinnassa.

Tilattiin tosiaan viimein myös liesituuletin. Se on ollut yksi pieni murheenkryyni kun sopivaa ei oikein ole tuntunut löytyvän. Jossain vaiheessa jo harmittelin, että meille ei liesiseinälle ole tulossa yläkaappeja. Niiden allehan olisi saanut sellaisen lähes näkymättömän tuulettimen. Lopulta tilaukseen päätyi Lapetekin liesituuletin, jonka päälle tulee Nixin valkoinen liesituuletinkupu. Valkoinen sen takia, että se sointuu hyvin valkoiseen seinään ja ei pomppaa liikaa esiin. Alla kuva liesikuvusta. 


Kuvat lainattu Lapetekin ja Nixin sivuilta.

4 kommenttia:

 1. Moi, aika hauska liesituuletin :) Meillä muuten kävi sellainen kämmi, ettei iv-asentajalle huomattu antaa keittiökuvia laisinkaan, kun hän laitteli ilmastointiputkia. sitten hän laittoi tietty liesituulettimen paikan iv-kuvien perusteella, jotka taas oli tehty jo ennenkuin keittiö oli suunniteltu, joten ne ei tietenkään täsmänneet :) asia onneksi on korjattavissa, mutta ehdittiin jo säikähtää :D Meillekin tulee valkoiset komposiittitasot, tummista tasoista kun näkyy kaikki pöly ja muut niin herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Meillekin on kaikenlaisia pikkukämmejä tässä matkan varrella sattunut, mutta suurin osa on saatu korjattua. Kaikkia ei, mutta niiden kanssa vaan pitää osta elää. Ei muutakaan vaihtoehtoa ole. :)

   Poista
 2. Kiva liesituuletin, tykkään! Mukavan hillitty, monet mallit kun tahtovat olla aika massiivisia. Valkoinen komposiittitaso olisi meillekin tulossa, ellen nyt yhtäkkiä muuta mieltäni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onneks meillä naisialla on oikeus muutta mielipidettä ihan niin usein kuin halutaan. Tosin itseä alkaa välillä se mielenmuuttuminen harmittamaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!