sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

maalausta ja maatuskoja


Kuten Jii aikaisemmin mainitsikin päätimme ottaa ihan oikean maalarin tekemään sisämaalaukset. Ammattilainen otettiin tekemään tämä osuus sen takia, että saadaan oikeasti siistiä jälkeä ja että nopeutetaan Ladon valmistumista. Meillä vielä tavoitteena päästä muuttamaan toukokuun aikana.

Kaikki seinät, märkätilojen laattaseiniä lukuun ottamatta, maalataan. Tällä hetkellä seinät ovat kitattu ja osassa on jo pohjamaalikin. Pohjamaalina käytetään Siroplast 2:sta. Pintamaaliksi seiniin tulee todennäköisesti joko himmeällä tai puolihimmeällä Harmony ja/tai Luja sävynä paperi. Haluamme valkoiset seinät, jotka eivät missään olosuhteissa näytä kellertäviltä. Tuo paperi-sävy vaikuttaa sopivalta ja näyttää siltä, että aika moni muukin rakentaja ja remontoija on sen valinnut.

Mietimme ensin käyttävämme seinissä Siroplast 7:aa, mutta se ei kestä kovin hyvin puhdistamista, joten se ei meille soveltuisi kovin hyvin. Olen itse kamala sählä ja lisäksi pikku-Hoo on jo nyt 7 kk:n ikäisenä osoittautunut aika täystuhoksi, joten tuskinpa Ladon seinätkään tulevat täysin säästymään. Katot maalataan maalarinvalkoiseksi joko Siroplast 7:lla tai jätetään ne pohjamaalille jos näyttää siltä, että ne eivät varsinaista pintamaalia kaipaa.

Mietin parin seinän maalaamista mustaksi tai mustan harmaaksi, mutta päädyimme sitten lopulta laittamaan kaikki valkoisiksi. Seiniähän on helppo maalata jälkikäteen (jos saa aikaiseksi…), joten voi olla, että joku tehosteseinä vielä myöhemmin laitetaan. Ainoa ”erikoisseinä” tulee pikku-Hoon huoneeseen. Siellä yksi seinä maalataan ensin ns. magneettimaalilla ja sen päälle liitutaulumaalilla. Hoon huone tulee nyt aluksi olemaan alakerrassa, joka pohjapiirustuksessa kulkee nimellä työhuone.

Pikku-Hoon huoneeseen mulla on mielessä montakin ideaa. Niitä kaikkia ei mahdu toteuttamaan, joten en vielä itsekään tiedä mitä lopullisia ratkaisuja sinne tulee. Niin tai näin, niin nämä ihanat Studio Matryoshkan maatuskaeläimet olisi kiva saada koristamaan jotain hyllynreunaa. Olen näitä pitkään ihaillut ja kerran ne melkein jo ostoskoriin nappasin kunnes järjen ääni sanoi, että ennen Latoon muuttoa ei kannata ostaa mitään ylimääräistä tavaraa. Nyt nämä ihanat hahmot on mahdollista voittaa Valkoinen koti -blogin arvonnasta.


2 kommenttia:

  1. Täällä tultiin juuri maalaamasta. Pohjamaalaukset saatiin 99% tehtyä, ja seuraavaksi pintamaaleja. Ostettiin Lujaa keittiön seinään, jotta kestää pesua, Lumi-maalia olohuoneeseen ja muihin Remontti-Ässää. Lujan ja Remontti-Ässän sävyksi tuli Talvi. Toivottavasti tulee tasaista,vähän jännittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lujaa meillekin varmaan tulee keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen. Ollaan mietitty, että pitäisikö sillä vetää koko talo vai valitaanko muualle tuo Harmony. Pitääkin googlata tuo Remontti-Ässä mitä siitä kerrotaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!