lauantai 6. heinäkuuta 2013

betonilattian tarina jatkuu

Betonilattian tekijä kävi eilen Ladossa. Tarkoituksena oli tehdä pikaisesti muutama paikkaus ja lattia olisi ollut valmis. No, ei se ihan niin mennyt.

Lattiahan on ollut joulukuusta lähtien kovalevyjen alla piilossa ja emme ole sitä sen kummemmin tutkineet. Pölyiseltä se on vaikuttanut, mutta rakennuksillahan on aina pölyä. Tänään kun lattiaa sitten paremmin tutkittiin, kävi ilmi, että litium-silikaatti ei ollut toiminut betonissa odotetulla tavalla. Syytä tähän ei tiedetä, ehkä kylmyys.


Tilanne on nyt se, että lattiaa ei pysty enää korjaamaan niin, että se sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisuudeltaan olisi sitä mitä odotimme. Se näyttää kyllä ihan hyvälle, mutta betoni ei ole sitoutunut ja lattiasta irtoaa pölyä.

Tänään lattiasta hiotaan silikaatinjäämät pois ja sen jälkeen se maalataan valkoisella Betoluxilla. Ei siis saatu sellaista lattiaa kun haluttiin, mutta näillä mennään. Vähän kyllä jurppii nyt...Yllä olevasta kuvasta näkyy kuinka paljon pölyä lattiasta lähti kun sitä vähän aikaa kengällä hinkkasi.

13 kommenttia:

 1. En tiedä mutta eikö tuota voisi jollain värittömällä lakalla maalata joka sitoo pölyn ja muun ja antas rouheuden näkyä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lakka voi olla myös vaihtoehto. Betonimies oli eilen sitä mieltä kun lattia uudelleen hiotaan se saattaa tuoda kiven esiin. Siitä ilmeestä en tykkää, mutta jos pysyy nykyisen näköisenä niin lakatakin voisi. Huomenna mennään katsomaan miltä lattia näyttää hiomisen jälkeen.

   Poista
 2. Kylläpä teillä on sattunut ja tapahtunut! Edennyt on projekti kuitenkin tosi hienosti, jospa nämä pienet/suuret takapakit hiljalleen alkaisivat hellittää! Ihanalta näyttää jo olemassa oleva ja suunnitelmat, tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kyllä tässä vähän alkaa turnausväsymystä olla.. Välillä tekisi mieli sulkea Ladon ovi ja avata se vasta sen jälkeen kun joku muu on vetänyt projektin loppuun asti. :)

   Poista
 3. No voi harmi. Sitä sikikaattia ei vissiin voi enää laittaa? entä kirkas epoksi... näyttää muuten niin hyvältä tuo lattia ja väri aivan loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonikaveri oli sitä mieltä, että uusi silikaatti ei enää auta. Tuota epoksia en ollut ajatellutkaan. Pitääpä vähän siitä kysellä.

   Meillä ei tässä kauheasti ole aikaa mietetiä mitä lattialle tehdään. Ensin nyt testataan pysyykö lattiassa maali tai lakka. Tänään sain tietää, että sekään ei ole varmaa...

   Poista
 4. Täällä painitaan lähes vastaavan ongelman kanssa. Lattiassa pinnoitus jonka tulisi kestää vaikka ja mitä. Nyt kuitenkin paikkapaikoin irtoilee paljaaksi betoniksi. Nyt vain mietityttää kenen kontolle korjaus kuuluu.
  Onhan noita betonin hoitoaineitakin hyvin erilaisia. Taitaa kuitenkin vielä olla niin uusi asia ettei tietoa ja osaamista oikein löydy tarvitulla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että teilläkin lattian kanssa ongelmia!

   Mä luulen myös, että tuo betoniosaaminen on vielä niin lapsenkengissä, että sen vuoksi tulee tällaisia feeluja.

   Poista
 5. Kannattaa vilkaista myös tämä, voi olla että meilläkin on jotain tällaista käsittelyä luvassa... katsotaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henri, en ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit. Onko teidänkin betonilattian kanssa jotain häikkää?

   Poista
 6. Voi elämä tuota lattia-asiaa... Meille tuli myös ensin hieman kirjava lattia (jostain syystä) weberin 4350 tuotteella, ja työporukka päätti kokeilla hioa pintaa ja sitten katsoa jos värivirheet korjaantuisivat. Eli pintaa hiottiin vähän ja sitten laitettiin jokin kaksi-komponentti vaha-tyyppinen juttu pintaan. Siitä syntyi sitten viimeinen pinta ja pieni kiilto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kun teidän lattia saatiin kuntoon. Meillä se on nyt sitten maalattu. Laitan ensi viikolla siitä vielä postauksen kunhan ehdin.

   Poista
  2. Näyttää hyvältä maalattunakin - galleriamainen tunnelma, me likey! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!