torstai 4. heinäkuuta 2013

laajalla rintamalla

Sähkäri teki kai viime torstaina toiseksi viimeisimmän työpäivänsä Ladossa. Tai varmaankin häneltä jää jotain toisarvoista vielä tekemättä sillä viimeisellä kerralla, mutta kaikki asumiseen liittyvä alkaa olla kunnossa sähköjen osalta. 

Teimme viime hetken päätöksiä esimerkiksi radonimurin kytkennästä ja tietoverkon käyttöönotosta. Radonimuri ilmeisesti kannattaa kytkeä ainakin manuaalisesti käytettäväksi, jotta moottori ei jumiudu. Tietoverkkokin sovittiin kytkettäväksi, vaikka ei kai sillä nykypäivänä enää kovin paljon käyttöä ole. Onpa sitten ainakin käytettävissä jos ilmenee tarvetta.

Putkiurakoitsijan kanssa ei edelleenkään ole helppoa. Sovitaan päivä jolloin hän tuo tavaraa paikalle, mutta yllättäen hän ei sitten tulekaan. Ei muuten, mutta olen jo sopinut sähkärin kanssa, että lämminvesivaraaja on paikalla kytkemistä varten. Tämä vaan esimerkkinä, millaisia pikku ongelmia aiheuttaa urakoitsija jonka puheisiin ei voi luottaa. 

Putkimiesten täydellinen kädettömyys muissa kuin putken liittämisessä ärsyttää myös. Minkälainen tahansa reikä vaikka kaapin takaseinään vaatii toisen tekijän paikalle. Käytännössä joku joutuu koko ajan assisteeraamaan putkimiehiä. He eivät voi ilmoittaa etukäteen reikätarpeitaan vaan heidän työnsä keskeytyy jos apuporaaja ei ole paikalla. Ja syy on rakennuttajan... "ei päästy tekemään..." 

Ilmoittivat lisäksi juuri ennen juhannusta, että jäävät kesälomalle heinäkuuksi. Koko firma kuukaudeksi!! No, yrittävät kuulemma venyä.. Aikomuksena on kyllä ottaa kämppä käyttöön heinäkuun puolivälissä. Saa nähdä miten käy. Positiivisena puolena se, että työn jälki heillä on kyllä siistiä.

Yläkerran lattian hiojaa odotellaan paikalle tänään. Lattia oli tarkoitus maalata, mutta päädyimme vahan kautta lattiaöljyyn. Aluksi hiottu pinta käsitellään lipeällä ja sitten valkoiseksi värjätyllä lattiaöljyllä. Lopputuloksena pitäisi tulla kuultovalkoinen lattia. Vahakäsittely hylättiin siksi, että rautakaupan mallipaloja tutkiessa yksi valkoinen vahakerros tuntui jättävän puun liian kellertäväksin ja kaksi kerrosta liian valkoiseksi. Tuo lipeä + öljy -yhdistelmä vaikutti hyvälle. Saa nähdä miten toimii käytännössä.

BetoniJukka tulee viimeistelemään alakerran lattian huomenna. Lattiaanhan jäi muutama kehnompi kohta johtuen valuhetken pakkasesta ja avoimesta ovesta sataneesta lumesta. Palataan lopputulokseen kun nähdään mitä siitä tuli.

Puolet väliovista on asennettu paikalleen ja tämän viikon aikana saamme loputkin niistä paikalleen. Kannustalon paketissa oli yksi 9-ovi liikaa ja vastaavasti yksi 10-ovi liian vähän. Parin turhan soiton jälkeen Kannustalo lupasikin hoitaa asian niin että voimme noutaa Puukeskuksesta oikean kokoisen oven. Sovimme lisäksi, että ostamme itsellemme sen kapeamman oven, koska rakensimme portaiden alle pikku komeron ja tuo ovi on tarkoitus käyttää siinä.

Listoitustyö on myös alkamassa. Päätimme kuitenkin (joku päätti) vaihtaa ikkunalistojen valkoisen värin mustaksi. Tai no, tarkoituksena oli alunperinkin ostaa mustia ja valkoisia listoja, mutta Kannustalon edustajamme ilmoitti meille, että vain valkoisia on saatavana. Nyt kun heidän sivujaan selaa, lukee siellä, että listoja saa haluamassaan värissä. En tiedä oliko kyseessä väärinkäsitys vai mikä, mutta olisi pitänyt painostaa tuon värin kanssa enemmän.


Maalauksessa on vain ongelmia koska valittu maali ei oikein tule toimeen listatehtaan valkoisen värin kanssa. Ärrän isä on tuskaillut maalauksen kanssa monta kuumaa päivää. Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi kannattanut ostaa käsittelemättömiä listoja. Eihän nuo valkoisetkaan ole seinien kanssa saman väriset.

Laatoitustyöt on myös tehty. Iso urakka sekin, koska seiniin ja lattioihin on laitettu yhteensä yli 3000 kiloa laattoja. Eka suihku tuli muuten otettua viime torstaina juuri ennen lomareissuun lähtöä. Vesi oli vielä ihan kaivokylmää, mutta ei se haitannut. Se tunne.....

2 kommenttia:

 1. Upean näköistä tulee. Harmi jos muutto myöhästyy urakoitsijoiden takia. Aika usein urakoitsijat kuitenkin ovat valmiita venymään, kunhan asiakas ensin kerää tarpeeksi kierroksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, putkimies meillä kävikin jo viimeistelemässä hommia, joten siltä osin tilanne hallinnassa. Uusia murheita tuli lattiasta. Siitä onkin jo oma postaus tehty.

   Mutta eiköhän me tää projekti vielä finaalin saada. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!