maanantai 22. heinäkuuta 2013

muuttopuuhissa edelleen

Varsinaisesta muutosta on jo useampi päivä, mutta Lato on edelleen kaaoksen vallassa. Kiertelin äsken ympäriinsä tarkoituksena järjestellä paikkoja, mutta epätoivo iski ja päätinkin tehdä blogipostauksen.

Kun tähän rakennusprojektiin lähdetiin reilu vuosi sitten oli Jiillä ja mulla molemmilla omat kodit vaikka käytännössä yhdessä asuttiinkin. Kun Jiin asunto myytiin ensimmäisenä siirrettiin lähes kaikki hänen tavaransa varastoon. Muutama huonekalu myytiin huutonetissä ja vaatteet plus muu henkilökohtainen siirrettiin mun asuntoon. Minä olin muuton aikana sairaalassa juuri syntyneen pikku-Hoon kanssa, joten tavarat siirtyivät vauhdilla laatikoihin ja laatikot varastoon. Mitään perkaamista ei tässä vaiheessa tehty.

Muutamaa kuukautta myöhemmin mun asunto myytiin ja pääosa sen asunnon tavaroista siirtyivät samaiseen varastoon. Nyt kun nämä kahden asunnon tavarat ovat kaikki siirretty Latoon on tuloksena kaaos. Ja epätoivo.

Tämä kuva on otettu muuttopäivänä. Tällaista laatikkovuorta täällä ei onneksi enää ole.
 
Yksi yläkerran makuuhuoneista on täynnä tavaraa, joiden kohtaloa ei ole päätetty. Niistä toivottavasti suurin osa päätyy kirppikselle tai muuten vaan kierrätykseen. Ollaan sovittu, että kun muut tavarat kuin yläkerran makkarivarastoon siirretyt ovat löytäneet paikkansa, otamme makuuhuonevarastosta yhden laatikon illassa, käymme sen sisällön läpi ja päätämme sen kohtalon: in vai out. Jos tavara päätetään pitää, se laitetaan sille kuuluvaan paikkaan samantien. Katsotaan miten tässä onnistutaan vai onko ne pahvilaatikot siellä vielä siinä vaiheessa kun pikku-Hoo muuttaa yläkertaan kuuden (?) vuoden päästä.

Tällä hetkellä tavaroiden järjestämistä (siis niiden, jotka varmasti haluamme pitää) haittaa se, että meillä ei ole vielä ihan kaikkia säilytystiloja ja -huonekalua. Esimerkiksi yläkerran vaatehuonetta/säilytystilaa ei ole rakennettu ja kirjahyllyjä ei ole. Siivouskomerostakin puuttuu hyllyt. Ne kun saadaan kasaan on tilanne paljon helpompi.

Näillä skoolattiin torstaina kun vietettiin ensimmäistä iltaa Ladossa.

Kaikille sukulaisille ja kavereille tiedoksi, että meille EI saa tuoda yhtään tavaraa lisää. Mitään tupaantuliaislahjoja emme siis halua. Jos joku välttämättä jotain haluaa tuoda niin oivia juttuja ovat ruoka, juoma tai vaikka pensasmustikka tahi muu hyötykasvi.

Jaahas, ja nyt ei kun hommiin. Illat on parasta järjetelyaikaa kun pikku-Hoo ei pyöri mukana auttamassa. Hoolla on vähän eri käsitys kun meillä tavaroiden oikeista paikoista. Kun laitan esimerkiksi kenkiä hyllyyn, repii Hoo ne sieltä alas.

8 kommenttia:

 1. Onnea muuttoluvasta! Nuo viime hetken rutistukset tuntuvat varmasti kaikkein raskaimmilta. Upean kodin olette kuitenkin vuodessa luoneet. Nauttikaa joka hetkestä ylpein mielin, teidän rakennustaivalta on ollut ilo seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maja! Suurin urakka on tosiaan nyt takana, mutta paljon on vielä kaikenlaista tehtävää ennen kuin koti on valmis. Tai no, ei kai siitä koskaan valmista tule. Aina pitää jotain säätää. :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ihanat skoolaukset teillä on olleet :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, pääsitte maaliin! Upealta näyttää teidän koti, mielenkiinnolla odotan sisustuksia :) Onnea uuteen kotiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Muutama pieni maalausprojekti tuolla odottelee kunhan saadaan ensin hyllyt kasaan ja tavarat järjestykseen.

   Poista
 4. Onnea! Ei tuota fiilistä voi täältä edes kuvitella:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!