tiistai 27. marraskuuta 2012

jouluperinne


Itse en ole ns. perinteistä joulua viettänyt vuosiin. Yleensä joulunpyhät ovat kuluneet Lapin lumilla ja välillä etelän lämmössä kaukana koto-Suomesta. Yhtä perinnettä olen kuitenkin jo pitkään pitänyt yllä. Osallistun joka joulu Joulupuu-keräykseen. Yleensä tulee aina kauhea hoppu ja vien lahjani keräykseen ihan viime tingassa, mutta yhtenäkään vuonna en tätä ole missannut sen jälkeen kun aloitin (en muista tarkkaan koska, mutta joskus vajaa 10 vuotta sitten).

Nuorkauppakamarit ympäri Suomea järjestävät Joulupuu-keräyksiä, joissa on tavoitteena kerätä lahjoja lapsille, jotka muuten jäisivät ilman joululahjaa. Täältä voit tarkastaa järjestetäänkö keräystä omassa kaupungissasi. Ymmärtääkseni useammalla nuorkauppakamarilla on Facebookissa omat joulupuu-sivunsa. Helsingin Joulupuu-keräyksen sivut löytyvät täältä.

Täällä Helsingissä lahjat jaetaan Helsingin sosiaaliviraston lastensuojelun  piirissä oleville lapsille. Ainakin viime vuonna kovin kysyntä oli teini-ikäisten lahjoille. Joulupuun sivuilta löytyy myös lahjavinkkejä, jos et itse keksi mitä pakettiin voisi laittaa.

Ideana on siis viedä valmiiksi paketoitu uusi lahja 0-17-vuotiaalle lapselle. Liitä pakettiin lappu, jossa on mahdollisimman tarkoin kuvattu paketin sisältö, jotta se osataan ohjata sopivalle lapselle. Helsingissä lahjat voi viedä Forumin keräyspisteeseen 8.12. alkaen. Joillain paikkakunnilla lahjoja otetaan jo nyt vastaan.

Haastan kaikki lukijat mukaan Joulupuu-keräykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!