sunnuntai 18. marraskuuta 2012

timpurointia


Työpari aloitti työmaalla sovitusti maanantaiaamulla. Alkuun piti järjestäytyä niin että heillä oli tiedossa työmaalle tuotu tavara, paikka johon voi lukita työkalut ja muu tärkeä. Itse työ alkoi hetikohta ja koska peltikaton tekotalkoot oli tulossa viikonlopuksi, oli luontevaa aloittaa katon päätyjen ja otsalautojen teosta. Sitä varten kannatti tehdä päätyihin kunnon telineet, jotka sitten aikanaan palvelevat myös ikkunan laudoittajaa ja viimein viimeistelymaalaukseen saakka.



Telineet olivat valmiit ja otsalaudat paikallaan sekä toinen pääty tehtynä viikonloppuun mennessä. Myös putkimies oli käynyt työmaalla puolen viikon paikkeilla, siis ihan sovitusti. Oli laittanut eristeen alle tulevat viemäröinnit paikalleen. Ihan sovitusti siis hoiti hommansa ja vaikka olimmekin omin voimin esikaivamassa kulkureittejä putkille niin jäi hänellekin vielä kaivamista. Jos saa valita niin mieluummin kaivan hienoa hiekkaa kuin tuota sepeliä. Siihen ei lapio uppoa sitten millään kun taas hiekkaan painelee lapiota ihan ilokseen. Tai melkein.

Nyt meille jäi enää niiden kaivantojen tukkiminen ja tasoitus. Pikkuhomma, mutta kai pitää joku kärryllinen sorasta viedä ulos, että putkien viemä tilavuus tulee kompensoitua. Muuten jää laatta kovin ohueksi. Kunhan timpurit pääsevät taas sisähommiin niin saamme vahvistettua lattiavalua joulukuun puoliväliin niin kuin toivoimmekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!