perjantai 23. marraskuuta 2012

keittiöitä ja muuta


Jii otti iltapäivän vapaaksi töistä ja lähdimme pienelle rundille. En muista olemmeko täällä blogissa aikaisemmin maininneet, mutta meillä on Jiin kanssa tässä projektissa sellainen tehtävänjako, että kaikki mikä jää näkyviin on mun vastuulla ja ne mitkä eivät jää näkyviin on Jiin vastuulla. Olen siis toiminut päällepäsmärinä keittiösuunnittelussa. Tarjouksen olen pyytänyt kolmesta paikasta ja nyt alkaa pikkuhiljaa olla aika tehdä päätöksiä.

Nixin Miranda, kuva:http://www.nixi.fi/fi/

Kaikissa kolmessa paikassa on keittiöt suunniteltu samanlaisiksi, jotta tarjouksien vertailu olisi mahdollisimman helppoa. Hintaeroa ei siis voi tulla siitä, että jossain keittiössä on enemmän kaappeja tai muita kilkkeitä. Tänään halusin esitellä Jiille millaisia ovimalleja olin valinnut ja millaisilta kunkin toimittajan kaapistojen mekanismit tuntuvat. Sen verran kun niistä nyt saa tuntumaa niitä keittiönäyttelyssä testatessa.

Nixin Miranda, kuva:http://www.nixi.fi/fi/

Tässä vaiheessa kaikissa tarjouksissa on tasona ohut valkoinen kivikomposiitti. Itse olin kääntymässä corianin puoleen ja Jii olisi halunnut kivitason. Olkoon kivikomposiitti sitten kompromissi. Olisi muuten kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä eri tasomateriaaleista. Tarjoukset on myös pyydetty Mielen koneilla.

Iskun Kuura-keittiö, kuva: http://www.iskukeittiot.fi


Kaikki kolme toimittajaa ovat luvanneet lähettää päivitetyt tarjouksensa ensi viikon alussa. Tarjouksen olen pyytänyt Puustellista, Nixistä ja Iskusta. Kaikista olisi tulossa vetimetön tummanharmaa tai musta keittiö. Mietin jossain vaiheessa, että olisin pyytänyt tarjouksen useammastakin paikasta, mutta on se niin aikaa vievää, että päätin kolmen riittävän. Näistä kolmesta varmasti löytyy meille se oikea keittiö.

Iskun Kuura-keittiö, kuva: http://www.iskukeittiot.fi

Keittiökauppavisiittien välissä kävimme tontilla treffaamassa vastaavaa mestaria. Vastaavalta tuli vihreää valoa eli kaikki näyttää tässä vaiheessa hienolta.

Reissuun mahtui vielä vierailu takkaliikkeessäkin. Takanpaikkaa ei siis edelleenkään ole päätetty... Olen vieläkin sitä mieltä, että sille ei hyvää paikkaa olekaan. Olen siis haaveillut ns. seinän sisällä olevasta takasta. Jos takka tulee siihen kohtaan mihin se Kannustalolla on piirretty, mutta takka laitettaisiin ns. seinän sisään, söisi se osan vaatehuoneesta. Meille on tulossa kiertoilmatakka ja tänään varmistui, että niissä syvyys on noin 500mm, ainakin niissä malleissa mitä me katselimme. Mikäli takkaa ei laiteta seinän sisään otamme varmaankin takan, jossa on luukku joko kahdella tai kolmella sivulla.  

Keittiöpäätös tehdään toivottavasti ensi viikolla ja tuo takanpaikkakin pitäisi pikaisesti päättää.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Meillä jatkuu huomenna kattotalkoot.

6 kommenttia:

 1. Teillä on ihan samanlainen vastuunjako kuin meillä ja vieläpä täysin samoin sanoin olen asian aina ihmisille ilmaissut. Kaikki, mikä näkyy, on minun vastuulla ja mikä ei, on miehen.

  Me otimme Keittiömaailman keittiön, mutta vähintään viikottain harmittelen, että en edellisen talon tapaan tuota Nixiä ottanut. Meillä oli Miranda ja voin lämpimästi suositella. Laatu on todella paljon parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :)

   Jotkut ovat ihmetelleet tätä meidän vastuunjakoa, mutta meille se sopii paremmin kuin hyvin. Toki asioita mietitään yhdessäkin, mutta musta ei kauheesti oo apua missään missä oikeasti tarvittais jotain taloteknistä osaamista. Mä vaan tiedän mikä näyttää kivalle. ;)

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa. Me otettiin tarjoukset domukselta, iskulta ja kvikiltä. Kvik uskomattoman edullinen. Mustatammiviilu vetimetön ovi tulee. Ollaan vuosien varrella otettu domukselta monesti ja ollaan oltu tyytyväisiä. Kvik on nyt uusi tuttavuus, mutta olen kullut niin paljon hyviä silloin,kun ei tule mitään "erikoisia" ratkaisuja. No meille ei tule edes nurkkiin kaappeja yms.

  Niin kiva seurata tätä teidän projektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kvikistä oli munkin tarkoitus vielä tarjous pyytää, mutta se sitten jäi. Kiva tosiaan se niiden musta ovi.

   Kiitos ja kiva katsella teidänkin valintoja uuteen kotiinne. Mun pitikin kommentoida sitä laastiseinäpostausta. Palaaan siihen sun blogin puolella. :)

   Poista
 3. Meille on näillä näkymin tulossa musta-valkoinen Iskun Kuura keittiö. Eilen käytiin vielä hiomassa suunnitelmaa ja pyydettiin tarjous valkoisella 12 mm komposiittitasolla.
  Iskun keittiöistä olen kuullut paljon hyvää, samoin Kvikin. Itsekin kävimme Kvikillä ja pyysimme tarjouksen mustasta tammiviilusta. Mutta tuo Iskun Kuura miellytti sitten loppujen lopuksi meitä enemmän.
  Eilen käytiin myös Puustellilla, jossa saimme osaksemme aika törkeää "palvelua". Kukaan ei kuulemma laita enää mustaa keittiötä, niiden aika oli ja meni. Ja jos laittaa niin tulee 3-4 kk kuluttua ostamaan uudet ovet. Ja vetimettömät keittiöt olivat kuulemma muodissa joskus 6-7 vuotta sitten... Että näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onpas ollut palvelua. Selvästikin dissataan asiakkaan toiveita vain sen takia, että ei ole tarjota juuri sitä mitä asiakas haluaa. Tuolla taktiikalla ei varmasti myydä keittiötä nyt eikä sitten seuraavaankaan projektiin tai remppaan... Me ollaan kyllä saatu ihan asiallista palvelua Puustellista. Riippuu varmasti ihan siitä kuka myyjä sattuu kohdalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!