keskiviikko 7. marraskuuta 2012

viimeinen pystytyspäivä


Päivä alkoi lumisateella ja lämpötilakin oli nollan vaiheilla. Onneksi lumisade loppui puolenpäivän aikoihin  ja loppupäivä olikin mitä parhain rakentamisen kannalta. Toivottavasti oli viimeinen kerta kun olohuoneeseen satoi lunta.


Kolmannelle pystytyspäivälle jäi viimeiset tuennat, suoruuksien tarkastukset ja liitoskohtien viimeistely. Myös yläpohjan palkkien nurjahdustuentakin kuului pystytysurakkaan. Paketin myyjä Petrikin poikkesi paikalla. Kerrattiin toimituksen sisältöä ja silmäiltiin pystytysryhmän työtä. Työ näytti hyvältä ja Vastaavakin hyväksyi työn laadun. Ei auttanut kuin laittaa nimi paperiin ja päästää timpuriporukka pitkälle kotimatkalle Himangalle. Kiiteltiin toisiamme lähtiessä. Hieman vielä jätteiden poistoa sisältä ja sorapinnan tasoitusta niin päästiin merkkaamaan huoneiden paikkoja putkimiestä varten.


Sovimme tapaamisen putkimiehen kanssa lauantaille niin päästään kaivamaan viemärit soran sisään. Tämä on jotain mitä en ymmärrä. Ehdotin putkiurakoitsijalle viemäriputkien asennusta silloin kun oltiin hiekkatasossa n. 20 cm alle nykyisen pinnan. Mielestäni olisi ollut yksinkertaista tukea putket oikeaan kaatoon hiekan päälle ja pudottaa varovasti radonsepeli päälle. Ei kai sopinut koska saattaa putki painua tai jotain vastaavaa. Nyt putket pitää kaivaa samaan sepeliin ja koska putkiurakkaan ei kuulunut kaivuutyöt, työ tietysti kuuluu tilaajalle. Raivostuttaa turha työ! No, ei niitä putkia niin paljoa ole ettei siitä selviäisi.


Huomenna tulee myyjä-Petrin pienryhmä Libellistä asentamaan aluskatteen ja ruoteet sekä tuulilaudat. Saamme viimeinkin sisätilat katon alle eikä sateet vetenä tai lumena enää pääse olohuoneeseen. Se miksi päädyttiin tilaamaan työ myyjän omalta yritykseltä on monimutkainen juttu, mutta sopiminen kävi helposti ja Petrin yrityksestä on jäänyt luotettava kuva. Hintakin oli kilpailukykyinen. Maanantaina tulee timpurit töihin, mutta siitä myöhemmin.

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ja isolta!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se nousee nopeasti sitten kun tulee paikalle! Varmaan vähän uskomaton fiilis (jos alkaa miettimään) että pari päivää sitten oli vaan avara tontti, ja nyt siinä seisoo ihan selkeästi talon näköinen juttu =) Onnittelut, hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinhän se on, vauhdilla nousi talo pystyyn. Nyt vaan kun malttais odottaa, että saadaan sisätilatkin kuntoon. Niissä sitten meneekin vähän kauemmin.

   Poista
 3. Nonni! Sehän on jo puoliksi tehty! ;) Kaunis talo tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kun vaan loputkin valmistuis yhtä vauhdikkaasti. Taitaa kuitenkin vierähtää tovi kauemmin. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!