sunnuntai 11. marraskuuta 2012

synkronointia


Ruoteet ja aluskate oli kuin olikin ilmestyneet katolle torstain ja perjantain aikana. Vähän jäi huono omatunto kun en ehtinyt tätä työvaihetta ”valvomaan”. Työ kyllä näytti ammattimaisesti tehdyltä ja jäljetkin oli kohtuudella siivottu. Hyvä niin.


Lauantaina tavattiin nopeasti putkimies ja suunniteltiin viemäröintien runkolinjat. Pisin linja tulee olemaan n. 10 metriä kun kylppäri ja viemärin poistopää ovat talon vastakkaisissa nurkissa. Jos kaatoa pitää saada 2 cm metrille, niin putken toisen pään pitää olla 20 cm alempana kuin alkupää. Ja alkupääkin lähtee n. 10 cm syvältä. Ei kun kaivamaan.

Sunnuntaina poikkesimme toisen timpurin kanssa katsomassa paikat ja sopimassa mistä aloitetaan missäkin järjestyksessä. Timpurit aloittavat työnsä huomenna niin kuin aikaisemmin sovittu. Nyt olisi tärkeää saada synkattua sähkärin ja putkimiehen työt niin että timpureille riittää töitä ilman joutokäyntiä. Putkimies hieman huolettaa, koska hänestä on jäänyt jotenkin ylimielinen kuva ja tuntuu, että hänellä on käsitys että kaikki muut sovittavat aikataulunsa putkien mukaan. Ymmärrys kokonaisuudesta puuttuu. Tai halu ymmärtää. Toisaalta putkiurakka onkin talopaketin ja tontin jälkeen suurin kustannus, jos siihen lasketaan lämmitys- ja iv-järjestelmät. Nyt tietysti timpurit lukevat tätä ja tuumivat että niinhän sinä luulet ;).

Varasin lattiavalajan (Jukan, jonka työn jälkeä on käyty katsomassa Villa Luovassa) noin joulukuun puoliväliin. Siihen mennessä pitäisi onnistua nuo viemäröinnit, takan pohjan vahvistus (takan paikka ei ole vieläkään selvillä), valun alle tulevat käyttövesi- ja lämmitysputket sekä tarpeelliset sähköt. Eristys ja raudoitus vielä sopivaan väliin ja homman pitäisi olla betonia vaille valmis. Oman työn osuutta lisäämällä pystyy hieman nopeuttamaan noiden töiden valmistumista ja jos osoittautuu että valmistuukin reilusti ennen tuota suunniteltua valupäivää niin timpureille löytyy kyllä ulkotyötäkin, jos vain sää sallii.

5 kommenttia:

 1. En ole vielä törmännyt hyvään ja luotettavaan putkimieheen. Mukava olisi joskus kuulla kehuja siitäkin ammattikunnasta, mutta tällä tiedolla eivät todellakaan vakuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipsahti liian aikaisin:) Piti vielä sanoa, että talonne näyttää hyvältä ja on ilo saada teidän Lato-projektianne seurata.

   Poista
  2. Kiitos Mervi! Toivotaan, että tää meiän putkari kuitenkin osoittautuu helmeksi ;)

   Poista
 2. Yleensä se varmaankin johtuu siitä että hyvää ja luotettavaa on vaikea löytää kun omakotirakentajat välttämättä haluaa tinkiä joka asiasta ja tehdä itse puolet töistä sutta ja sekundaa.

  Ammattimiehellä on ammattimiehen palkka. Omassa putkimiehessäni ei ole haukkumisen sanaa. Tosin hän maksoi minulle noin 70 euroa/h + matkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet onnistunut löytämään luotettavan putkimiehen. Kerro toki mikä on firman/tekijän nimi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!