torstai 18. huhtikuuta 2013

aikataulusta


Tavoitteenamme projektin alusta asti on ollut muuttaa Latoon toukokuussa 2013. Tämä tavoite toteutunee. 

Tilanne on se, että sisätyöt edistyvät hyvin, mutta muuttoaikataulua saattaa lykätä muutamat tekemättömät hankinnat. Näitä ovat tässä vaiheessa ainakin portaat, kylpyhuoneen ja vaatehuoneen kalusteet, eteisen kaapit, osa väliovista sekä takka. Näiden hankinta tökkii ja näiden ostalta on jotenkin todella vaikea tehdä päätöksiä. Olenkin onnistuneesti vältellyt lopullisten ratkaisujen tekemistä tai siis edes vaihtoehtojen (lue: vaihtoehdon) esittämistä Jiille, jotta voisimme  pistää tilaukset menemään. Ratkaisematta on myös betonilattian korjaustoimenpiteet.

Aika varmaa on, että Lato saadaan muuttokuntoon toukokuun loppuun mennessä, mutta olisi ihana muuttaa ihan valmiiseen taloon eikä sellaiseen josta puuttuu sitä sun tätä pientä (tai isoa). Voipi siis olla, että muutetaan vasta kesäkuussa. Heinäkuusta en uskalla edes mainita...

Portaissa ongelma on se, että haluaisin umpiportaat, jossa porrasaskelmissa ei ole ns. lippaa, vaan ne ovat etureunaltaan suorat. Tämä ilmeisesti ei ole suositeltavaa koska näin tehden portaiden syvyys jäänee turhan pieneksi. Toinen vaikea päätös portaisiin liittyen on kaiteet, varsinkin yläkerran kaide. Lasista emme halua ja eniten miellyttäisi umpikaide, mutta siinä mietityttää se, että blokkaako se liikaa valoa yläkerrasta. Yläkerran aulassahan ei ole ikkunoita.


Kylpyhuoneiden kalusteiden ongelmaa käsittelinkin aiemmin jo täällä. Kylpyhuoneiden kalusteiden valinnassa on kyse osittain myöskin saamattomuudesta. Vaikka valinta jotenkin tuntuu suunnattoman vaikealta, pitäisi se vain tehdä.

Saman saamattomuuden piikkiin menee vaatehuoneen kalusteet, eteisen kaapit, pari liukuovea (ne puuttuvat väliovet) ja takka. Takka-asia on jäänyt osittain sen takia hoitamatta kun sille suunniteltu paikka ei sitten toteutunutkaan. Harmittaa se edelleenkin niin paljon, että en ole halunnut takkaan sen koomin palata. Nyt alkaisi olla viimeiset hetket laittaa siinäkin töpinäksi.

Tätä saamattomuutta voisi selittää meidän ihanalla pikku-Hoolla, joka työllistää tällä hetkellä aika tavalla. Kaveri on oppinut seisomaan ja myös ehtii joka paikkaan alle nanosekunnin. Ei hyvä juttu tässä meidän väliaikaisasunnossa, jossa on pienet tilat ja vielä pienemmät säilytystilat. Tavaraa siis on ympäriinsä. Erityisen ihanaa on Hoon mielestä repiä äidin macbookin virtajohtoa. Koneen akku on ihan sökönä ja ei toimi ilman virtaa puolta minuuttia kauempaa. Nyt virtajohtoa on revitty niin paljon, että siinä on kosketushäiriö ja ei enää toimi kuin silloin kun sitä puristaa oikeastaa kohtaa oikealla tavalla. Että kirjoittele tässä sitten meilejä ja etsi toimittajia. Selityksiä siis riittää, mutta loppupelissä ei auta muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen ja saada loputkin tilaukset tehtyä.

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisille metreille! Meillä on ihan sama tilanne, vaikka toisaalta mitään kiinteää muuttoajankohtaa ei ole ollutkaan, niin sellainen tavoitekuukausi on aina ollut. Joskus se oli vuodenvaihde, sitten maaliskuu, nyt ehkä ennen heinäkuuta. :D

  Oon ihan samaa mieltä tuosta, että ei ole kiva muuttaa keskeneräiseen taloon. Monella on käynytkin niin, että asiat jäävät sitten rempalleen pitkäksi aikaa.

  Valintojen suhteen ymmärrän tuskasi. Me päätimme materiaalit jo viime vuonna, mutta piti niitä silti vielä miettiä, kun budjetti ei anna periksi valita ihan sitä mitä oikeasti tahtoisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mä ajattelin, että materiaalien valinta on se kiva ja helppo juttu tässä rakentamisessa, mut ei se ihan niin meekään.

   Tsemiä teillekin loppurutistukseen!

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta. Meillä vielä miljoona valinnan paikkaa edessä, mutta etenkin noita takka/portaat/kaide vaihtoehtoja ollaan ihmetelty jo tässäkin vaiheessa. Tsemppiä, olette jo todella pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänkin päivän aikana on porrassuunnitelmat menneet pariin kertaan uusiksi. Laitan niistä varmasti vielä oman postauksen kun ollaan lopullinen päätös tehty. Kyllä on hankalaa... ;)

   Tsemppiä teillekin!!

   Poista
 3. Jos vaan voi pitkittää muuttoa siihen että kaikki on valmista niin kannattaa t.nimim muutettu on, vaan lattia, katto ja portaat puuttuu... Ei ole kyllä mukavaa varsinkaan lasten kanssa, vaikka lapsia se vähiten tuntuu haittaavan.

  Umpiportaat umpikaiteilla vie tosi paljon valoa. Sellaiset meiltä juuri purettiin ja voi että mikä avaruus ja valo siellä nyt vallitseekaan (kun uudet ei ole vielä saapuneet). Ne portaat oli muuten nimenomaan ilman lippaa, miehen isän itse aikanaan tekemät. Ihan vaan kakkosnelosta ja lastulevyä. Ja päällystetty sillä kaakelilla kuten ehkä muistat jostain vanhoista kuvista, mutta tehän voisitte valaa ne vaikka betonilla ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, ihan varmasti on haastellista elää lasten kanssa keskeneräisessä talossa.

  Kuten tuossa aikaisemmin totesin niin meidän porrassuunnitelmat on tänään muuttuneet moneen kertaan. Toivon, että tämän viikon aikana saadaan päätös tehtyä ja päästään tämän asian kanssa eteenpäin. Betoni kuulostaa kyllä houkuttelevalta, mutta kai niistä puiset kuitenkin tulee.

  Minkälaiset portaat teille muuten on tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vilautin ne mitkä on tulossa, mutta välitasolla. Samassa näkyy myös ne vanhat umpinaiset ;)

   http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/03/life-thru-smeg.html

   Poista
  2. No niinpä onkin. Kivalta näyttää!

   Poista
 5. Hi there,

  Great to see all the pics as your project progresses. We are also building a Lato 189. We also considered concrete floors as I love this look. Currently we are in the process of choosing bathroom accessories etc. I love looking at your pics as it seems we have the similar ideas of what we like to have in the house.What type of fireplace are you having? heat reserving or standard?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Amandaha!

   Nice to "meet" other Lato builders.
   We'll be having a standard fireplace (kiertoilmatakka). We still haven't ordered it, but the plan is to have a very simple looking one. A bit (but not exactly) like this one http://www.suomenasuntomessut.fi/content/takka-57.

   Stop by again and let us know how your project is proceeding! And good luck! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!