torstai 4. huhtikuuta 2013

vihreää


En ole koskaan ollut mikään viherpeukalo, mutta mulla on lähes aina ollut viherkasveja. Pääasiassa huonolla menestyksellä. Olen suunnitellut, että Latoon tulee paljon viherkasveja ja tällä kertaa ihan oikeasti huolehdin niistä. Vaihdan multia, kastelen tarpeeksi mutten liikaa ja teen mitä kasvien hoitamiseen nyt sitten tarvitaankaan.

Lotta Agatonin koti, kuva Emmas designblogg

Meille tulee todennäköisesti aika simppeli ja väritön sisustus. Viherkasvit toisivat kivasti kodikkuutta. Nyt näyttää siltä, että tätä pläniä pitää lykätä vuosi tai kaksi. Pikku-Hoo on viime aikoina osoittanut suurta mielenkiintoa isoäidin kasveja kohtaan. Heti kun silmä välttää on kaveri kurkottamassa kukkia kohden ja jos saa niistä kiinni, menee lehdet välittömästi suuhun. Tässä siis kärsii kasvi ja mahdollisesti poika kun suurinta osaa sisäkasveista ei kai ole tarkoitettu syötäväksi. Ensin voisi kasvattaa vaikka pelkkiä yrttejä. Niissäkin on toki se riski, että tyyppi vetää koko yrtti/purkkikompleksin päällensä.

kuva Pinterest/Emmas designblogg

Sain muuten joululahjaksi tällaisen ihanan Kekkilän Vihervalon. Se on vielä paketissa ja otetaan käyttöön vasta Ladossa. 

kuva Kekkilän

Haaveilen myös viherseinästä. Törmäsin sellaiseen ensimmäisen kerran viime kesänä Tampereen asuntomessuilla. Se löytyi Casa Forte -talosta, jossa oli kaikkea muutakin ihanaa. Bongasin viherseiniä myös Habitaressa. Siellä sain kuulla myös seinän hinnan, joka hirvitti. En muista enää kuinka paljon se oli, mutta ei tainnut tonni per neliö riittää tuollaisessa oven kokoisessa systeemissä. Ja neliöhinta tietenkin nousee mitä pienempi ala on kyseessä. Siinä vaiheessa seinät olikin suunniteltu lähinnä julkisiin tiloihin ja kuluttajille suunnattu versio oli vasta tekeillä. Mikä mahtaa olla tällä hetkellä tilanne? Onkohan markkinoilla jo kuluttajaystävällisempi versio, noin niin kuin hinnan puolesta. Tai mitenköhän tällaisen tekeminen kotikonstein onnistuisi?

kuva Tampereen asuntomessujen sivuilta

6 kommenttia:

 1. Hieno tuo kekkilän vihervalo! En ole siihen aiemmin missään törmännytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin? :)
   Kekkilällä on pari muutakin samantyyppistä tuotetta. Ihania nekin.

   Poista
 2. Hei! Itse olen viherpeukalo ja saan kukat kukkimaan hyvin. Siksipä ihmisten onkin vaikea uskoa, että aitojen kukkien joukossa minulla on silkkikasveja ja muovikasveja! Nykyään saa tosi aidon näköisiä viherkasveja, jotka ovat hyvä sijoitus viihtyisyyteen. Joka kolmas kasvi silkkiä ja väliin helppoja juoruja tms. Ja ihana vihreys on valmis! Asun itse USAssa ja täältä varsinkin olen löytänyt niin aidon oloisia, että välillä saan kehottaa vieraita kokeilemaan; todella kasvi ei ole aito. Varmasti niitä löytyy myös suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee tosiaan tekokukista ensimmäisenä mieleen sellaiset kamalat muoviset. Pitää pitää silmät auki ja katsella noita nykyaikaisia versioita. Voi olla, että olen sellaisia nähnytkin, mutta luullut niitä aidoiksi. :)

   Poista
 3. Mä inspiroiduin nyt tuosta viherseinästä, pakko saada sellainen :) Ajattelin väsätä itse, pitäisi selvitellä teko-ohjeita. Onneksi Hannukin on helppo saada nikkaroimaan tarvittaessa.. Halit!
  Terv. Än

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeet sitten mullekin! Tai saa tulla meille sellaisen tekemäänkin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!