maanantai 22. huhtikuuta 2013

kattoturvat paikoillaan


Ulkonakin tapahtuu. Maaliskuun alussa olin yhteydessä yritykseen nimeltä Uudenmaan peltityö. Yritys oli tuttu jo muutaman vuoden takaa kun hoitivat hyvin kesämökin vesikourut, rännit ja tikkaat. Oikeastaan homma lähti liikkeelle Vantaan rakenna & remontoi -messuilta kun eräs toinen yritys markkinoi osaamistaan. Heiltä tulikin tarjous kattoturvatuotteiden asennuksesta + kourut ja rännit. Kilpailevan tarjouksen pyysimme Uudenmaan peltityöltä.


Uudenmaan peltityö oli himpun verran halvempi, mutta sitäkin enemmän painoi se, että tiesi homman hoituvan mutkattomasti. Saimme vielä tingityksi katon harjapeltien asennuksen samaan hintaan, koska kerran miehet siellä ylhäällä jo valmiiksi olivat. Lisäkauppaa heille syntyi kun toimittivat samalla ikkunapellit ja oviin rosterikynnykset.

Sovimme siis asennuksen maaliskuulle. Annoimme urakoitsijalle vapaat kädet aikataulun suhteen koska tuo työ ei rajoittanut sisärakentamista millään tavalla. Pari kertaa urakoitsija soittelikin katon lumitilanteesta ja kun kuuli katon olevan lumesta vapaa, tontille ilmestyi iso paku ja muutama asentaja.

Työ tehtiin parissa päivässä ja täytyy kyllä myöntää että lopputulos näyttää hyvältä. Ilmeisesti peltialalla oli sesonki alkamassa kun hoitivat tällaisen pienen homman nopeasti alta pois. Hyvä niin.

Tuohon Classic-peltiin on oma kiinnitys, joka ei edellytä ruuvaamista kattopellin läpi. Kävelytaso, katon tikkaat ja lumiesteet ovat siis tuolla samalla puristuskiinnikkeellä kiinni. Seinätikkaat löysivät paikkansa ei julkisivun puolelta ja ovat hyvin piilossa. Hätäpoistumistien tikkaat tulivat molempiin päätyihin. Ilmeisesti toinen pääty olisi riittänyt.

Kaikki peltiosat otettiin mustina. Ikkunatkin näyttävät nyt valmiilta kun pellit ovat paikallaan. Alastulorännit muuttuvat näkymättömiksi kun Lato saa lopullisen harmaan värin. Taas on yksi työvaihe saatettu loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!