sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

edistysaskeleita

Nyt Lato etenee tosi laajalla rintamalla.

Talokauppiaan kanssa on viimeisiä vääntöjä menossa. Näyttää, että saamme muutaman ylimääräisen prosentin pois hinnasta. Jätämme tässä vaiheessa vielä lista/laude/porras/ja jotain muuta -paketin pois. Nuo kaikki saadaan kyllä liitettyä pakettiin myöhemmin, mutta saamme hoitaa ne itsekin jos haluamme. Hyvä niin, koska ahkerana saunojana (noin kaksi kertaa vuodessa) tunnettu Är haluaa ainakin tummat lauteet.

LVI-firman kanssa vietin pari tuntia. Ammattimainen maku jäi heistäkin. Lämmöksi maalämmitys, porataanko reikää pari sataa metriä vai kaivetaanko tontille tuplamäärä ojaa jäi meidän ratkaistavaksi. Muuten asia eteni muutamalla sadalla kysymyksellä, joista yllätys kyllä ei jäänyt kovin montaa avoimeksi. Taisi johtua siitä että olin yksin siellä. :) Pohjatietojen läpikäynti siis meni hyvin, mutta miksi kaveri lupasi perjantaiksi tarjouksen vaikkei sitten sitä lähettänytkään? Aika outoa koska hän itse määritti aikataulun. Tämä jätti vähän huonon vaikutelman ja pakottaa kysymään tarjousta muualtakin.

Onko muuten kenelläkään tietoa kun ilmanvaihtojärjestelmään liitetään maalämmön tuottama jäähdytys? Miten se toimii ja onko se oikeastaan tehokas? Saako muutamalla ilmalämpöpumpulla saman tai jopa paremman jäähdytyksen? Tuon iv-kanavaan asennettavan jäähdytyskennon etuna on ainakin ettei siinä ole yksiköitä sisällä eikä ulkona. Hintaa tulee lisää parin ilmalämpöpumpun verran. Hinta muodostuu siitä jäähdytyskennosta ja iv-putkien eristämisestä. Laittakaa tietoa jos jollain sitä on.

Edenneitä asioita on myöskin maansiirtourakoitsijan löytyminen. Eka tapaaminen tontilla heti huomenna. Siitä lisää kun kuulen urakoitsijan kommentteja.

Löysimme muuten Vastaavan Mestarinkin. Ilmeisesti hän voisi toimia myös Pääsuunnittelijana. Ei ihan voi sanoa että palkattiin hänet, mutta "palkattiin" on ehkä oikeampi sana. Sukulaismies, varmaan paljonkin ihan uppo-outoa halvempi, mutta tärkeämpää on, että häneen voi luottaa kun pohditaan rakentamiseen liittyviä kysymyksiä. Outo mesu häipyisi urakan päätteeksi, kunhan lain kirjain täyttyisi, mutta sukulainen joutuu käymään joskus kylässäkin, joten ihan mitä tahansa ei voi taakseen jättää. Sorry Jii2 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!