keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

kannustalomyyjä

Tontille pitää saada rakennus!

Aika pitkälle meillä on ollut tiedossa mitä haluamme. Voisiko sen kuvata yhdellä lauseella: vanhaa ja modernia. Eli saa ja pitääkin näyttää vanhalta, mutta nykyajan vaatimukset pitää löytyä. Kerrankin oltiin yksimielisiä!

Ärrä se oli joka löysi Kannustalon Ladon. Päältä vanhaa ja sisältä nykyaikaa. Lisäksi kun katolla ei ole ikkunoita eikä seinillä erkkereitä niin neliöhinta jää järkevälle tasolle (tai järkevämmälle).

Sitten etsimään edustajaa. Oma koti -messuilla Kannustalon ständillä oleva pariskunta ei ollut yhtään innostunut meistä. Ei varmaan oltu ostavan näköisiä. Kuka sitten on? Joka tapauksessa tiskiltä poistuttaessa vilkaistiin toisiamme vähän epätoivoisesti. Jos noilta pitää ostaa väkisin niin Ladosta tulee kallis. Tuolla asenteella ei haluttu lähteä mukaan.

No, kuitenkin se Lato kiinnostaa. Netistä äkkiä toinen edustaja pääkaupunkiseudulta. Löytyi Karjaalta. Soitto rouva myyjälle. Oli menossa työmaakäynnille, mutta lupasi palata asiaan. Pari viikkoa on kulunut ja yhä odotellaan...

No, kuitenkin se Lato kiinnostaa. Ollaan sitkeitä, Kannustalo pitää saada vaikka se pitäis käydä kidnappaamassa Kannuksesta! Löytyi seuraava kauppias Petri. Petri vastasi laakista ja kiinnostuikin. Muutaman tarkentavan kysymyksen jälkeen sovittiin tapaaminen. Ensin hänen toimistolleen, mutta kun meistä johtuen muutettiin aikataulua niin hän tulikin Veikkolaan saakka ja aika reilusti virka-ajan jälkeenkin – hyvä ensivaikutelma.

Päästiin aika nopeasti asiaan ja parin tunnin aikana taidettiin mennä ansaan. Tällä myyntimiehellä oli rauhallinen esitystapa ja aika ilmiömäinen kyky vastailla tyhmiinkin kysymyksiin. Koko tuvan rakennusprosessi oli pilkottu ihan järkeviin kokonaisuuksiin ja niistä sai ihan selkeän kuvan. Kysymyksiä jäi auki varmaan satoja, mutta tähän hetkeen tietoa saatiin ihan riittävästi.

Toimitukselle Petri lupaili ihan siedettävää aikataulua. Kuitenkin pitää löytää joku ratkaisu asumisjärjestelyille ensi talveksi  niin ei se suuria haittaisi jos Ladon valmistuminen menisi ensi vuoden keväälle. Hoo olisi silloin sopivasti kävelyn kynnyksellä niin miksei sitten silloin uuteen taloon?

Typerä juttu, että itse Lato maksaa houkuttelevat 100k€ mutta kun laitetaan timpuripakettia, älveeiitä ja sähköhommaa niin ollankin jo yli 200k€ tasossa. Mukana ei oo sitten vielä tontti, perustukset ja sisäviimeistely. Paketti pitää saada tontillekin ja pystytettyä. Kokonaisbudjetiksi sovimme 450k€, joka tosin on hieman enemmän kuin alun perin olimme suunnitelleet.

No, kuitenkin se Lato kiinnostaa.

No, kuitenkin se Lato kiinnostaa.

Taidetaan olla valmiita tilaamaan Lato! 


4 kommenttia:

 1. Lato on hieno! Se oli myös omalla listalla, mutta eihän se tietenkään mahtunut postimerkin kokoiselle rinnetontille Espoossa:) Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mervi! :) Paljon tsemppiä ja hermoja tässä varmasti tarvitaan!

  VastaaPoista
 3. Löytyihän joku Ladon rakentaja viimein! Lato oli omillakin haavelistoilla, mutta meidänkään tontille sitä ei mitenkään saanut, ja maalle se sopiikin paremmin.

  Tervetuloa seurailemaan toisenlaisen moderninrouhean talon rakentamista osoitteeseen: http://www.villaluova.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea rakentamiseen Henri! Pitääkin alkaa seurata teidänkin projektia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!