perjantai 27. huhtikuuta 2012

talopaketti tilauksessa

Talopaketti on nyt tilattu. Istuimme eilen illalla Kannustalon edustajan Petri Noposen kanssa useamman tunnin hioen tilausta. Lähes kaikki päätökset liittyen varsinaiseen talopakettiin on tehty. Muutamat asiat kuten sisäovet, listat, sauna ja portaat ovat vielä mietintävaiheessa. Portaat niistä on se vaikein juttu. Haluaisin hurjasti umpiportaat betonista. Saa nähdä onnistuuko niiden laittaminen Latoon. Jii ei kai ainakaan vielä ole ihan vakuuttunut betonisten portaiden ihanuudesta, mutta katsotaan mihin päädytään. Selvitystyö alkakoon.

Paketin toimitus sovittiin marraskuun alkuun, jotta saamme hyödynnettyä ns. talvialennuksen. Petrin kanssa on ollut mukava asioida. Hän tuntee myymänsä tuotteen ja sen toimitussisällön erittäin hyvin. Petri osasi kertoa selvästi eri vaihtoehdoista ja niiden vaikutuksesta kokonaisuuteen.

Tänään treffasimme tontin entisen (virallisesti vielä nykyisen) omistajan tontilla. Katsottiin yhdessä rajat ja tontilla oleva puusto ja kasvusto. Emme oikeastaan olleet aikaisemmin tajunneetkaan kuinka paljon meillä on siinä omaa pihametsää. Oma virkistysalueemme, jossa virtaa puro ja syksyisin sieltä kuulemma saa hyvän kantarellisadon.

Pihalla on mansikkamaa, mustaherukkapensaita ja omenapuita. Tontin (kohta) entiset omistajat ovat huolehtineet kasvustosta, koska heidän sukulaisensa oli siihen tarkoitus rakentaa. Suunnitelmat olivat kuitenkin muuttuneet ja he päätyivät lopulta tontin myyntiin. Tontista luopuminen on selvästikin heille vaikeaa ja ymmärrän sen hyvin. Onhan omasta asunnostanikin luopuminen minusta tosi haikeaa.

Määrittelimme myös talon paikan tänään. Talon etupihalle jää omenapuut, marjapensaat ja kasvimaa. Sinne tulee myöhemmin myös autotalli/katos ja varasto. Takapihalle jää runsaasti tilaa ja sinne rakennetaan jossain vaiheessa uima-allas. Haaveilin järvenrantatontista, mutta uima-allashan on melkein sama asia. Onhan?!

Pidän tontista enemmän ja enemmän joka kerta kun käymme siellä. Nyt ainakin tuntuu siltä, että teimme tosi hyvät kaupat. Uusia kuvia en tänään tajunnut tontilta ottaa. Selvästikään en ole ihan vielä tähän bloggaajan maailmaan päässyt täysillä sisään kun näinkin tärkeät asiat kuin kuvat unohtuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!