lauantai 28. huhtikuuta 2012

keittiökaupoilla

Tänään oli vuorossa keittiöliikkeiden kiertämistä. Kävimme useammassa liikkeessä, mutta potentiaalia löytyi Kvikistä, Keittiömaailmasta ja Puustellista. Niissä varmasti vierailemme uudestaankin. Lisäksi on vielä pari liikettä, jotka haluan tsekata, mutta joissa emme tänään ehtineet käymään.

Kvik
Variston Kvikissä oikein mukava ja asiantunteva naismyyjä palveli meitä. Kvikissä ensisilmäyksellä kiehtoi kalusteiden yksinkertainen kauneus. Kvik eroaa peruskeittiöistä sillä, että heidän kalusteensa ovat 10cm korkeammat kuin normaali keittiöstandardit  ja näin ollen saadaan kaappeihin lisätilaa. Tasojen kokonaiskorkeus ei kuitenkaan nousee niin paljon koska heiltä saa matalampia sokkeleita. Heiltä on myös mahdollista saada normaalia syvempiä kaappeja ja saada sitäkin kautta lisätilaa. Haaveilen osittain yläkaapittomasta keittiöstä, joten lisätila alakaapeissa olisi erittäin tervetullutta. 

KvikKiersimme myös pikaisesti Kvikin kylppäripuolen ja se näytti yhtä houkuttavalle kuin keittiöpuolikin. Siellä oli mm. Ihania betonisia altaita ja allastasoja. Harmikseni sain kuulla, että ne vaativat hyvää hoitoa usein. Eli ei siis varmaankaan meille (ainakaan mulle) sopiva vaihtoehto.

Kvik


Kvik on tanskalainen yritys ja sen kyllä huomaa heidän mallistostaan. Emme tällä erää vielä tutkineet hintoja sen tarkemmin, mutta ymmärtääkseni Kvik on myös melko edullinen vaihtoehto.

Keittiömaasta Varistosta saimme myös erittäin hyvää palvelua ja vinkkejä meitä palvelleelta miesmyyjältä. Keittiömaa edustaa useaa merkkiä, esimerkiksi Nixiä ja Noblessaa. Heiltä saa 300 erilaista ovimallia 4000 eri sävyssä. Meitä kehotettiin vierailemaan heidän Tammiston keittiönäyttelyssä, joka on kuulemma Suomen suurin.

Nixi

Nixi

Nixi
Kävimme myös Variston Puustellissa. Olin aina pitänyt Puustellia aika vanhanaikaisena kunnes vanhempani tekivät pari vuotta sitten keittiöremontin ja tilasivat kalusteet Puustellilta. Heidän keittiönsä on todella kiva ja tyylikäs ja voisin ottaa samanlaisen omaanikin kotiin. Valitettavasti en Puustellin sivuilta löytänyt kyseisestä ovimallista kuvia enkä oikein muitakaan kivoja kuvia. Puustellissakin saimme hyvää palvelua miesmyyjältä, joka vaikutti innostuneelta tekemään meille heti suunnitelman. Vierailemme siis sielläkin varmasti uudestaan.

Retkemme lopuksi kävimme vielä parissa lastentarvikeliikkessä katselemassa vaunuja. Tämä on minulle aivan tuntematonta aluetta. Lähtökohtana oli se, että värin pitää olla musta (tai ehkä tummanharmaa). Kokomustia vaunuja tuntuu olevan aika vaikea löytää, kaikissa melkein tuntuu olevan lisänä jotain ruutua, raitaa, vauhtiviivaa tai sateenkaarenvärinen logo. Tässä vaiheessa parhaimmalta ja käteen sopivammalta vaihtoehdolta tuntuu musta Emmaljungan City Cross -yhdistelmävaunut mustalla rungolla. Muuten samanlainen kuin tuossa kuvassa, mutta rungon väri myös mustana.

Keittiökuvat: Kvik ja Nixi

20 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä keittiöitä! Pelkistettyjä - sopivat hyvin Latoon!

  Eikö H tarvitsisi siellä maalla "Lande Maasturit" - mahtaako hän pärjätä "City Crosseilla"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sellasethan se Hoo tarttis. City Crossien nimi tosin on vähän harhaanjohtava. Ne ovet kuulemma nimenomaan omakoti- ja rivitaloasukkaille sopivat rattaat, joita on hiellatielläkin helppo työntää. Kerrostaloasujille ja kaupoissa pyörinöille on sitten ihan omat mallinsa, joissa ei puhuta citystä mitään. Epäloogista...

   Poista
 2. Hienoa päästä seuraaman Lato-projektia. Kiva, kun näytit tänne tien:) Meillä oli edellisessä talossa Nixin keitiö ja suosittelen sitä eritäin lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kun löysit tänne Mervi ! :) Nuo Nixin keittiöt ovat tosi kivannäköisiä. Hyvä tietää, että niistä on myös positiivisia käyttökokemuksia.

   Poista
 3. Kannattaa lastenvaunuja valitessa tsekata myös Mutsy (www.mutsy.nl). Valikoimasta voisi teidän tarpeisiin sopia joko Urban Rider tai 4 Rider. Itselläni on UR ja olen enemmän kuin tyytyväisenä työnnellyt niitä sekä kauppakeskuksessa että metsätiellä. Ainakin Vantaan Varistossa on lastentarvikeliike, josta noita saa. Tietenkään kaikki eivät ole yhtä turhamaisia kuin minä, mutta itselleni vaunujen ulkonäöllä on käytettävyyden ohella suuri merkitys, enkä voi juuri rumempia häkkyröitä kuvitella kuin Emmaljungat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Liisa! Pitää tsekata nuokin vaunut.

   Poista
 4. Sama tilanne meilläkin eli keittiötoimittajaa etsitään:). Briolla (Go ja Sing) vaunuja, joissa ei ole mitään terenauhoja tai muitakaan härpäkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kiitos Brio-vinkistä!

   On tää keittiön valitseminen aika vaikeeta. Eihän kaikki vaihtoehtoja edes ehdi käymään läpi! Tärkeintä meillä tässä vaiheessa olisi saada ratkaistua kaappien ja laitteiden sijainnit, jotta voi ottaa ne sähkö- ja lvi-suunnitelmissa huomioon. Toimittajaa ja ovimalliahan ehtii sitten vielä vaihtaa moneen kertaan ennen kuin keittiö pitää tilata. ;)

   Poista
 5. Kesti kommentoida, kun halusin varmistaa asian, mutta "Ässän" kummien esikoiselle on hankittu juurikin nuo City Crossit (mustana) ja he on kovasti tykänneet (rivitaloasujia, mutta myös keskusta lähellä). Menee helposti auton taakse, mutta lapsella on hyvin tilaa ja kyllä noi mun silmään on ihan pätevät :) Mutta toisaalta, mulle kelpaa myös ne sateenkaarilogot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään yhdessä lastentarvikekaupassa kun se sattui tulemaan vastaan. En muista minkämerkkisiä vaunuja siellä oli, mutta ne oli ihan kamalannäkösiä "kivoine" kuoseineen. Se myyjä sai kuitenkin mun pään taas ihan sekaisin kun esitteli kaikkia ominaisuuksia ja luetteli mitä pitää ottaa huomioon. Oon tullu siihen tulokseen, että ehkä valitsen ne vaunut ihan puhtaasti ulkonäön perusteella kun ei noissa ominaisuuksissa pysy millään kärryillä. Tai sit just sen mukaan, et Ässän kummien esikoisellakin on sellaset vaunut niin ne sit varmaan on hyvät. :)

   Poista
  2. No he on kyllä harkinneet asiaa tarkkaan, eli senkin perusteella on turvallista tehdä päätös :) Mutta kyllä, ominaisuuksia on miljoonia, mutta ite vinkkaisin, ettei ihan halpoihin kannata langeta, koska sit laatu kärsii. Pian nitisee jouset ja kolisee kivet renkaiden sisällä ja kankaat ei kestä jaa jaa jaa.. Hirrrween hankalaa! Brio, Emmaljunga, Teutonia ;)

   Poista
  3. Joo, mulla on yleensä taito ihastua kaikista kalleimpaan vaihtoehtoon, joten todennäköisesti ei ole sitä vaaraa, et haluisin jotkut halvat. ;)

   Poista
 6. Todella kiva alkaa seuraamaan Lato-blogia.
  Mukava tietää mm. minkä keittiön valitset. Meillä on alkamassa talo projekti ensi vuonna ja odottelemme nyt ensimmäisiä piirroksia pääsuunnittelijaltamme. tuleva vuosi pitäisi uhrata suunnitteluun ja olen kovasti miettinyt tuota Kvik-keittiötä. Minua miellyttää kovasti siellä nuo selkeät linjat. Ja koska Kivkillä on ollut tuo vetimetön ovi malli jo pitkään niin uskon, että se on edullisempi siellä. Domus keittiöllä sellainen ovi malli on uutuus, niin sillä on varmasti uutuuden hintakin :)
  Tsemppiä projektiinne ja Lato on aivan ihana talo mallisto :) hyvä valinta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan meidän Lato-projektia! Kiva olisi kuulla jatkossa miten teidänkin projekti etenee ja mihin ratkaisuihin te päädytte.

   Poista
  2. Kiitos ;) Kerron jatkossa mielelläni miten meilläkin etenee. Nyt vielä jännitetään miltä talon ensimmäiset kuvat näyttävät. Teimme kyllä aika tarkat ohjeet pääsuunnittelijallemme. Piirsimme Floorplannerilla pohjan ja liitimme 10 sivua kuvia ja ajatuksia mukaan. heh. Talon pitäisi olla mahdollisimman pelkistetty ja vain suoria linjoja..saa nähdä miten käy. Kesällä alkaa tarjousten, jne kysely ja mietintä, että miten talon rakennamme. Kauanko te arvioitte rakennusajan kestävän ja miten rakennatte? Tuleeko teillä timpureita 1 tai 2? Kilpailutatteko kaiken itse vai miten?
   Terveisin, sama nimeton kun minulla ei ole google tiliä :)

   Poista
  3. Meille tulee talopaketti marraskuussa ja tarkoitus olisi, että taloon päästäisiin muuttamaan toukokuussa 2013. Itse emme aio tehdä juurikaan mitään, paitsi tietenkin urakoitsijoiden etsimisen ja kilpailuttamisen ja materiaalihankinnat ja -valinnat. Aika homma tuntuu olevan siinäkin...

   Timpurihomma on meillä vielä auki. Siihen ei vielä ole valittu tekijää, mutta todennäköisesti meille tulee kaksi timpuria.

   Poista
 7. Oletteko tsekanneet Isku-Keittiöiden mallistoa.
  ovimallit Kuura, Viima ja Virta ovat simppeleitä ja ladon tyyppisiä.

  Meille tulee Virta-keittiö elokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isku-keittiöitä en ole tsekannut. Pitääkin hetimiten käydä katsomassa heidän nettisivunsa!

   Poista
 8. Valitsitteko muuten jo jonkin keittiön? ..minulta on mennyt se ihan ohi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei olla vielä valittu... Pari tarjousta oon ottanu ja vielä olis tarkoitus yksi tarjous ottaa ennen kuin tehdään päätös. Jotenkin tää aika vaan kuluu kauheeta vauhtia...

   Poista

Kiitos kommentistasi!