tiistai 17. huhtikuuta 2012

omakotitalo

Omakotitalo pitää saada!

Muutaman näytön kierrettyämme päädyimme oman rakentamiseen.

Jos 50-luvun talosta maksaa "täyden" hinnan ja sen jälkeen remontoi "mieleisekseen" (siis Ärrän mieleiseksi) niin kämpällä alkaa olla reilusti ylihintaa. Sama koski muutamaa 2000-luvun taloa. Jos pohjaratkaisut olisivatkin olleet ok niin kaikkien pintojen uusiminen (kts. syy 50-lukulaisista) ei myöskään tuntunut järkevältä. Siispä tontin hankintaan.

Helsinki:
Ei löydy
Pieniä
Naapurit liian lähellä
Niillä hinnoilla saisimme tontille korkeintaan asuntovaunun

Vantaa:
Ei sinne!

Espoo:
Ei löydy
Liian pieniä
Nämäkin liian kalliita

Veikkola:
Ei löydy

Lohja:
Muutama kiinnostava
Ovat tarkkoja jäteasioista (niin mekin)
Hinta jo kartalla
Kunnan tontit on kyllä myös pieniä
Hujahaja-alueella olisi omaa rauhaa enempi mutta ainakin etsintäaikana kaikki olivat kohtuullisen jyrkkiä rinnetontteja. Ei paha mutta katsotaan vielä.

Vihti:
Kunnan isommat tontit oli tarkoitettu paritaloille tai jos halusi vain yhden talon pär tontti olisi ollut kyllä kohtuuttoman hintaista. Vedet ja sähköt kylläkin lähellä.

Yksityisiä vaihtoehtoja Vihdissä:

Tontti n:o 1:

Eka tontti lupasi enemmän kuin piti. Tontilta olisi pitänyt vaihtaa kaikki maamassat ainakin viiteen metriin saakka talon ja pihan alta. Paalut kai olis riittäny, mutta ainakaan tässä vaiheessa mielellään ei niin märkää tonttia. Myyjän lupaama järvinäköalakin osoittautui olevan parin kilsan päässä ja todennäköisesti naapuri siinä puolessa välissä tulisi rakentamaan saunansa juuri näköalareitille. Ei jääty kysymään josko rakentaisi ikkunat niin että jäisi näköala.

Tontti n:o 2:

No nyt! Etäisyys ytimestä ihan maksimi, mutta ensinäkemältä sorainen tontti pienen nyppylän päällä lupasi hyvää. Hinta oli myös ihan maksimi siihen nähden mitä olimme ajatelleet. Plussana sähköliittymä. Toivottavasti sulakekoko on riittävä. Toisena postiivisena seikkana tontilla on valmis rengaskaivo. Veden riittävyydestä ja laadusta ei ole vielä mitään tietoa. Riskejä on pakko ottaa.

Maaperä vaikutti hyvältä rakentamiseen. Joskus aikojen alussa, siis  90-luvun alkupuolella, sinne oli haettu rakentamiselle lupaa. Lupa oli pidetty voimassa tähän saakka ja lupaili sitäkin kautta, että talon voisi tänne pystyttää. Hyvä!


Taustaselvitystä kunnan rakennustarkastajalta. Tosi asiallinen kaveri. Kävi puhelun aikana läpi kaikki tonttiin liittyvät asiat ja soitti parista epäselvästä jutusta muutaman tunnin kuluttua. Saimme kunnasta hyvän kuvan, eikä rakennuspuolelta jäänyt tiukkapipomaista kuvaa. Taidettiin valita oikea kunta. Toivottavasti olemme samaa mieltä parin vuoden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!