keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

ihana casa forte

Kävimme tänään Tampereella asuntomessuilla. Päivä oli mitä mainioin messujen kiertelyyn. Oli pilvistä ja suhteellisen viileää. Päivän ainoa sadekuurokin osui juuri siihen hetkeen kun olimme syömässä, joten sateenvarjoja ei tarvinnut kaivaa esille lainkaan.

Messuvieraita riitti, mutta todennäköisesti ei oltu lähelläkään vierailijamääräennätystä. Pariin kohteeseen jouduimme muutaman minuutin odottamaan, muuten kävelimme suoraan sisään. Itse en oikein väenpaljoudesta välitä ja kärsivällisyys ei ole hyveeni, joten kovin hyviä kuvia en onnistunut ottamaan.

Olin etukäteen listannut Deko-lehden perusteella ne kohteet, jotka ainakin haluan tsekata. Tarkoitus oli kyllä käydä muissakin kohteissa, mutta aikomukseksi se sitten jäi. Olen kuitenkin tyytyväinen päivän antiin.

Eniten odotin Casa Forten (kohde 37) näkemistä. Se olikin suosikkikohteeni. Casa Fortessa oli paljon betonia, omaan makuuni ehkä vähän liikaakin, mutta oli todella hienoa nähdä miten se toimii valmiissa talossa. Täytyy myöntää, että tämän näkeminen ei todellakaan hillinnyt betoni-intoani, päinvastoin. Pitää vaan varmistaa, että en innostu siitä liikaa ja vuoraa sillä joka nurkkaa Ladossa.

Casa Forten lattian oli tehnyt Betoni Trio  ja siinä oli Master Top –pinnoite. Kivan elävä pinta, jossa ei varmasti likakaan näy helposti.


Tässä kohteessa myös katto taisi olla betonia.


Talossa oli pari hauskaa liukuovea, jotka varmasti sopisivat myös Latoomme, esimerkiksi vaatehuoneen oveksi. Ovet on valmistanut Arttelipuu

Vanhempien makuuhuoneessa oli isot ikkunat vastakkaisilla seinillä ja kolmannella seinällä oli vielä pieni ikkuna. Huone oli näin ollen ihanan valoisa. Käytännöllisyydestä en sitten olekaan niin varma koska ainakin itse haluan nukkua mahdollisimman pimeässä. Pimennysverhot tosin ratkaisevat sekin ongelman. Nykyisessä asunnossani on pimentävät rullaverhot joka huoneessa ja ne toimivat todella hyvin. Makuuhuoneen kuva on lainattu Maikkarin sivuilta. Itse en siitä onnistunut kunnollista kuvaa saamaan.

Eurolavoista tehty sänky sopii hyvin industrial-tyyppiseen taloon. Makuuhuoneessa oleva kello tosi hieno. Tietääkö kukaan sen valmistajaa ja mistä niitä saa?

www.mtv.fiAlla olevan viherseinänkin kuvan olen ottanut Mtv3:n sivuilta. Seinää myy Green House Effect. Tason alla on ilmeisesti vesipumppu, joka kastelee seinässä olevat kasvit automaattisesti.


www.mtv3.fi
Yläkerrasta lasten makuuhuoneesta (ilmeisesti komeron sisältä) alakerran kodinhoitohuoneeseen tuleva pyykkikuilu on hauska ja varmasti toimiva idea. Pyykit kun ei muuten helposti kulje kerroksesta toiseen.

Kylpyhuoneestakin löytyi lähes pelkkää betonia. Se mitä jäin kaipaamaan oli tieto betonipintojen hoidosta. Siitä en edelleenkään saanut varmoja vastauksia. 


Teen myöhemmin toisen postauksen muista messukohteista. Niistä ei riitä juttua niin paljon kuin Casa Fortesta, mutta kivoja ratkaisuja niistäkin löytyi.

8 kommenttia:

 1. Pyykkikuilu jäikin multa kokonaan huomaamatta. Uudiskohdetta rakentaessa on kiva kun voi tehdä kaikkia tällaisia kivoja arkea helpottavia juttuja. Vois kai vanhaankin, mutta suurempi kynnys lähteä tekemään reikää lattiaan kuin jättää se auki alunperin.

  Kelloon kiinnitin minäkin huomioni mutta valitettavasti en osaa auttaa mistä niitä saa :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alettiin miettii, että Latoonkin voitaisiin laittaa tuollainen kuilu, Yksi yläkerran makkareista on juuri kodinhoitohuoneen yläpuolle.

   Poista
 2. voin kysästä kellosta, ku käyn ens viikolla messualueella.

  VastaaPoista
 3. Valaistussuunnitelma kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin.

  Lähde siitä, että sijoittelet pohjakuvaan kalusteet; missä kohti ruokailuryhmä, sohvaryhmä, työpisteet..
  Huomioi millaiset pintamateriaalit on eri huoneissa, sillä tumma väri syö valoa ja vaalea korostaa sitä.

  Samalla mieti pistorasioiden paikat

  Paikat tv:lle

  Valokatkaisijat.

  Sijoittele näyttävät riippuvat valaisimet,
  ja käytätkö epäsuoraa valaisusta vai spottivaloja yleisvalona
  Esimerkiksi Kuopion asuntomessuilla Villa Valossa oli kauniisti toteutettu valaistussuunnitelma.

  Mieti myös missä käytät sisustuksellisija valaisimia (pöytävalaisimet, lattiavalaisimet...)

  Voit pyytää ammattilaista apuusi vaikka konsultoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Tosi kiva saada apua omaan pähkäilyyn.

   Olet varmasti oikeassa siinä, että valaistussuunnitelma tulisi tehdä hyvissä ajoin. Itse koen haasteeksi sen, että meillä ei ole vielä päätöstä lopullisista materiaaleista ja väreistä, sisustussuunnitelmasta puhumattakaan. Olin ajatellut, että niiden päättämiseen on vielä runsaasti aikaa, mutta taitaa olla niin, että ne pitäisi aika pian olla valmiina, jotta esim. sähköpistokkeet ja valot saadaan oikeille paikoilleen.

   Poista
 4. Casa Forten on sisustanut Amanda´s Eye Manta Viitakoski, hän tietää mistä mikäkin tavara on hankittu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!