torstai 19. heinäkuuta 2012

lisää asuntomessuista

Tajusin, että en kiinnittänyt messuilla mitään huomiota valaistusratkaisuihin vaikka olin etukäteen niin suunnitellut tekeväni. Betoni taisi viedä koko huomioni. Harmi. Valaistussuunnitelma tulisi varmastikin teettää jollain ammattilaisella. Tuntuu, että itsellä ei siihen rahkeet riitä. Jonkinlainen sisustussuunnitelmakin kai pitäisi olla ennen valaistussuunnitelman tekemistä, jotta valot saadaan sijoiteltua oikein. Hmmm, hankalaa. Kenelläkään vinkkejä tai kokemuksia miten asia kannattaisi hoitaa?

Ja sitten takaisin messukohteisiin. Kohteessa 38, Tervakukka, oli märkätiloissa akryylibetonilattia. Kyseinen lattia ei minua juuri miellyttänyt koska siinä oli pienet kivet näkyvissä ja niin ollen näytti enemmän kiveltä kuin ”perusbetonilta”. Lattiakaivojen ympärystä vaikutti myös jotenkin epäsiistiltä.


Villa Hessessä (kohdenumero 14) oli mielestäni parhaimman näköinen betonilattia. Kohteessa ei ollut mitään merkintää lattian valmistajasta, mutta kysymällä sain tiedon, että lattian oli tehnyt Antero Kuoppala ja tekniikkana oli käytetty kolmen sentin kovabetonipintavalua, impgrenointia ja neodur-pinnoitetta. Googlaamalla selvisi, että Kuoppala edustaa Suomen Betonilattia Oy:tä.


Tästä kohteesta löytyi myös hauskat Aidine Oy:n valmistamat betonipenkit.
Passiivikivitalo Mutterissa (13) huomio kiinnittyi turkooseihin betoniportaisiin. Väristä en niinkään välittänyt, mutta portaat itsessään vaikuttivat kivoille. Ne tosin oli suojattu, joten ihan selvää kuvaa niistä ei messuilla paikanpäällä saanut. Tuo pyökinvärinen kaide ei oikein sovi portaiden tyyliin, mutta sehän on helppo vaikka maalata.

Kohteessa 16, Jämerä-Onni, huomio kiinnittyi mustaan parkettiin ja tummaan saunaan. Musta lattia näyttää kyllä todella hyvältä, mutta ei liene kovin käytännöllinen. Se ei anna yhtään anteeksi pölyä tai muuta roskaa. Imuroida pitäisi joka päivä. Mutta ei kai se oikeastaan haittaa, sillä imuroinnin meillä hoitaa Jii.

Mietintä on nyt käynnissä, että tuleeko meille ihan tumma sauna vai valkoiseksi petsattu sauna vai kenties kohteen 26 (Villa Ilo) tyylinen sauna, jossa seinät on valkoista kaakelia ja lauteet tummat. Itse ehkä tällä hetkellä pidän tuosta kaakeliversiosta eniten. Se on jotenkin tosi raikas. Harmi, etten saanut siitä tuon parempaa kuvaa.


Aeroc-Kivitalo Louhissa (27) innostuin eniten seinistä ja portaista. Itse en halua minkäänlaista tapettia Latoon, maalia vaan ja ehkä jollekin seinälle rappaus. Tässä kohteessa suurin osa seinistä oli maalattu valkoisella ja seinissä/maaleissa oli pieni tekstuuri, joka teki pinnasta elävännäköistä. Tällaista meillekin! Seinät oli käsitellyt Suunnitteluhuone Riihimäki Belle Artin tuotteilla. Täällä oli myös omaa silmääni miellyttävät portaat. Nuo seinävalot olisin itse tosin jättänyt pois. En löytänyt tietoja portaista. Kuuluivatkohan ne talopakettiin?
Korko-talossa (28) eniten pidin vessan/kylppärin tummanharmaista isoista seinälaatoista. Näitä haluan johonkin Ladon kylpyhuoneista. Laatan nimi tullut muistiin, mutta sen oli toimittanut Laattapiste. Täällä oli kylpyhuoneessa Unidrainin lattiakaivot. Todella siistin näköiset perinteisiin pyöreisiin verrattuna. Hintaakin toki on monenkertaisesti. Onko kukaan muuten tsekannut saisiko näitä Unidrainin kaivoja halvemmalta Virosta tai jostain ulkomaalaisesta nettikaupasta?


Korko-talossa miellytti myös yksinkertainen takka sekä ihanat kudotut rahinpäälliset. Harmi kun itse olen ihan onneton käsitöissä. Pitää kyllä edes yrittää opetella!
Tsekattiin myös pieni parkettinäyttely ja edelleen valkoinen lautaparketti näytti parhaimmalta yläkerran lattiaksi. Esimerkiksi nämä Upofloorin tai Karelian valkoisimmat mallit. Tai vielä parempi olisi tietenkin oikea lankku.
Lähtiessä kiersimme sisustus- ja rakennushallin ja haastattelimme pari jätevesiratkaisumyyjää. Jii kirjoittelee jätevesiasioista enemmän myöhemmin. Niin joo, ja saimme tietää, että Jalo Helsingiltä on tulossa ensi vuonna ns. verkkovirtapalovaroittimia, joita voi siis käyttää uudiskohteissakin. Pari postausta sitten sain kommenttien kautta tietää, että uudiskohteisiin ei saa laittaa paristokäyttöisiä palovaroittimia ja harmittelin, että Latoon ei näin ollen saa Kupuja tai Lentoja. Ehkä nyt sitten saakin.

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä nämäkin kuvat asuntomessuilta. :) Itse ei taideta ehtiä, kun talo valmistuu ensi viikolla. :)

  Valaistussuunnitelmasta. Me tahkottiin sitä samaan aikaan kun tehtiin sisustussuunnitelmaa ja viimeisteltiin ihan tässä lopussa. Itse siis tehtiin sähkärin avustuksela ja oli aika vaativaa, mutta tarpeeksi kun näki eri vaihtoehtoja ja mietti, mikä oman talon luonteeseen sopii, niin kyllä se sieltä sitten tuli. :)

  Ihan lopullista tulosta ei olla vielä nähty, mutta kaiken soutamisen ja huopaamisen jälkeen siitä on kyllä nyt hyvä fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, teillä on projekti jo niin pitkällä. Onnea!!

   Joo, ei kai tässä muu auta kuin ruveta noita valaistusjuttuja tosissaan pohtimaan ja ottamaan selvää mitä valaisinvaihtoehtoja ylipäätään on.

   Poista
 2. Kannattaa olla tiiviissä yhteistyössä sähkösuunnittelijan kanssa ja kertoa rohkeasti omia ajatuksia sekä toiveita. Eipä haittaa vaikka suunnittelupaperi käväisee konsultaatiomielessä jonkin sisustussuunnittelijan pöydällä. Heiltä saattaa saada näppärästi apua ja uusia näkökulmia (mitä välttämättä tekninen sähkösuunnittelija osaa ajatella.

  ja todellakin tarkkaan miettiä, millaista valoa haluaa kotiinsa (spottia vai epäsuoraa) ja missä ovat ne sisustuksen helmet ;)

  VastaaPoista
 3. No, niin onkin raikas tuo Villa Ilon sauna - minäkin tykkään!
  Ja saahan sitä myöhemmin rakentaa rentoutumista varten mustan pihasaunan ilman sähköjä, kantovesi jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sisäsaunasta voisi tehdä tuon kaakeliversion ja sitten joskus ehkä rakentaa pihasauna puukiukaalla jos siltä tuntuu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!