keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

maa kääntyy

Kaivinkone on nyt pörissyt tontilla pari päivää tai oikeammin parina päivänä. Kaveri aloitti tiistai-iltapäivällä ja jatkoi keskiviikkona. Täytyy sanoa että valinta tuntuu heti kättelyssä oikealta. Koneenkäyttäjä on yrittäjä itse ja kaikin puolin ammattimies. Tietää mitä tekee ja osaa antaa järkeviä vaihtoehtoja. Jos Vihdin suunnalla on tarvetta kaivuutöille niin voin suositella.
Nyt on vajaan sadan metrin tienpätkältä kaivettu pehmoiset kohdat pois ja tilalle tuotu mursketta. Koko tien matkalle on tuotu tasainen murskekerros ja tasattu niin että lapioitavaa ei jäänyt. Tiestä haluttiin heti tehdä niin vahva, että se kantaa kaiken rakentamisen aikana tapahtuvan raskaankin liikennöinnin.

Rakennuksen pohjalta on pintamaat raavittu pois. Toisesta päästä jouduttiin ottamaan hieman syvemmältä koska odotuksista huolimatta sieltä löytyi savea. Se niistä myyjän vakuutteluista. Nimi ei ollutkaan enne. Tontin nimihän on Sorala. Toinen pääty olikin sitten mitä parasta soramaata.

Pohjalla on jo suodatinkangas ja päälle tuotu nelisen kuormaa mursketta. Koneurakoitsija lupasi levittää murskeen anturan kohdalle ja laittaa salaojat paikalleen tarkastuskaivoineen. Siitä pitäisi jatkaa tuomalla ulkoiset johdot ja putket ensin murskekerroksen läpi ja sen jälkeen anturan muotitus ja valu. Yksinkertaista! Mistä saisi jonkun muistilistan, jota seuraamalla ei tulisi mitään kiusallisia tilanteita myöhemmin? Voin kuvitella tilanteen ensi keväänä kun sähkömies kyselee esimerkiksi ulkovaloille tulevaa kaapelia. Ai mikä kaapeli....???Meillä oli myös lyhyt palaveri sähkösuunnittelijan kanssa. Tuttu yrittäjä mökin rakentamisen ajalta. Aika hyvin häneltä oli onnistunut jo ensimmäinen versio talon sähköjärjestelmistä. Pohdittavaksi jäi olkkarin valaistuksen vaihtoehdot, joidenkin rasioiden paikat ja ulkovalaistuksen toteutustapa. Seinään tulevat valaisimet vai joku muu tapa. Pitää konsultoida myyjää. Onko kukaan nähnyt Latoa jossa on pihavalot seinässä?

Muutama muu pikkujuttu pitää myös selvittää, lähinnä rajapintoja lvi-töiden kanssa. Valaistuksen muutokset tulevat vaatimaan Ärrältä paljon eikä lopullista päätöstä voi odottaa ennen joulua, mutta se ei vaikuta paljonkaan sähkösuunnitelmiin. Se ei siis viivästytä tässä kohtaa rakentamista.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!