maanantai 2. heinäkuuta 2012

homma jatkuu

Merkitsimme alustavasti rakennuksen paikan tontille. Auringosta pitäisi päästä nauttimaan terassilla mahdollisimman pitkään. Yritimme saada terassin lounaiseen ilmansuuntaan eli talon harja on siis kaakko-luode -suunnassa. Olikohan tuo ajatus oikea? Oli kai.

Samalla mietimme tulevalle autotallille paikkaa niin että kulku sinne olisi luontevaa ja rakennusten väliin jäisi vielä lakisääteinen 8m. Tontilla valmiina ollut kaivo piti tietysti jättää rakennuksen ulkopuolelle ja tuleva jäteveden puhdistuspiste niin, että sen tyhjennys ja muu huolto onnistuu helposti. Tuossa ne vaatimukset olivatkin. Olihan meillä joku hahmotelma jo asemapiirroksessakin, mutta kun sen paikan laittoi ihan livenä maastoon niin homman tajusi paremmin.

Tehtiin samantien kunnon (?) pukit jonkin matkan päähän talon ääriviivoista. Pukkien väliin viritimme narut ja suunnilleen sadan tarkistusmittauksen jälkeen voisi sanoa, että mitat natsaa piirustuksiin ja kulmatkin on suoria. Nyt voisi päästää kaivurin töihin heti kun urakoitsijalla vain löytyy sopiva väli.

5 kommenttia:

 1. Meinasin jo alkaa kyselemään että veikö tontti saman tien mukanaan kun sen varmistuttua hiljenitte ;)

  En ole koskaan seurannut raksaprojetkia ihan ensi metreistä asti, joten tämä onkin nyt tosi mielenkiintoista luettavaa. Mulle tosin on jo nyt meidän rempan kanssa selvinnyt se, että oma kärsivällisyys ei varmasti koskaan riittäisi tyhjältä tontilta aloittamiseen. Jätän rakentamisen suosiolla muille ja keskityn itse pienempiin linjoihin...

  Meidän remppakohteen terassi on etelään/lounaaseen ja juuri eilen illalla todettiin että kyllä se aurinko siihen koko iltapäivän laskeutumiseensa asti hyvin paistaisi kunhan vaan ensin kaadetaan naapurin puu edestä pois, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää olla jatkossa aktiivisempi blogin suhteen. :) Projektin tässä vaiheessa etenee aika hitaasti kun talopaketti tulee vasta marraskuussa, mutta onhan tässä tosiaan vaikka mitä suunniteltavaa ennen sitä.

   Poista
 2. Ja Jullekin on kulmia tarkastamassa :) Saiko merkattua joka ruohon ja risun?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!