perjantai 20. heinäkuuta 2012

maa tasoittuu

Pintamaan kaivuun jälkeen seinälinjan ulkopuolelle laitettiin salaojitus tarkastuskaivoineen. Ei varmaan olisi noviisille tullut mieleenkään, että kaivetusta kuopasta kannattaa avata pieni oja pois sateiden varalta. Saattaisi rakentajat yllättyä jos koko rakennusmonttu olisi täyttynyt sadevedellä. Onneksi kaivuriurakoitsija on ammattilainen.

Salaojien päälle laitettiin pieni kerros karkeampaa soraa ettei hiekka tuki reikiä. Sen jälkeen mursketta koko pohjan alueelle ja junttaus tiiviiksi. Muistettiin vielä laajentaa kaivettua aluetta terassien kohdalle, jotta saadaan terassin pilareillekin vahva pohja. Kaivon kyljestä on myös kaivettu maata pois routarajaan saakka. Sieltä on tarkoitus tuoda vesijohto rakennukseen anturan alta.

Kaupassakin piti käydä. Reilulla tonnilla sai ison kasan anturamuotteja V. Leinolta Karkkilasta. Samalla kun oli iso kärry perässä oli helppo tuoda muurauksessa tarvittavat harjateräkset.

Homma jatkuu huomenna talkooväen kanssa kun aloitamme anturan muotituksen. Sitä ennen pohjaa pitää vähän tasailla, mutta siitä lisää myöhemmin.


4 kommenttia:

  1. Mitä pidemmälle te pääsette, sitä varmempia me ollaan, ettei koskaan rakenneta :D Oltais just noita noviiseja NIIIIIIIIN monessa kohdassa, että talo jäis pannariksi!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks me ollaan niin proita (tähän sellanen silmiään pyörittävä hymiö).... Saa nähdä millanen soppa tästä vielä syntyy.

      Poista

Kiitos kommentistasi!