sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

lento

Juhannusviikolla saapui postitse Auroran rakentajat -blogista voittamani Paola Suhosen suunnittelema Lento-palovaroitin. Kiitos Johanna ja kiitos Jalo Helsinki! Voitto oli todella mieluisa sillä olen näitä palovaroittimia katsonut jo sillä silmällä pitkään. Varoitin on itse asiassa suurempi kuin mitä olen kuvien perusteella luullut, mutta hyvä niin. Senhän on tarkoituskin erottua ja toimia myös sisustuselementtinä. Lento saa tällä erää jäädä laatikkoon ja pääsee tositoimiin sitten vasta meidän Latoon kun se ensi keväänä (toivottavasti) valmistuu.

Lento-varoitinta valmistaa suomalainen Jalo Helsinki. Heillä on myös toinen kaunis palovaroitin Kupu, jonka on suunnitellut Harri Koskinen. Näitäkin ottaisin mielelläni Latoon.
Kolmas varoitinvaihtoehto on hollantilainen Chick-a-Dee. Siinä ei ole oikeastaan muuta vikaa kuin 50 euron hinta. Lenton ja Kupun saa melkein molemmat tuolla hinnalla. Tietääkö kukaan muita kivannäköisiä palovaroittimia?6 kommenttia:

 1. En mäkään tiedä muita kuin nuo kolme. Chick-a-deesta olen haaveillut jo pidempään, mutta innostuin kun Kupu ja Lento tuli markkinoille puolta edullisempana. Kupuja meille todennäköisesti tulee, ellei sitten lastenhuoneen läheisyyteen tuo lintunenkin. Olispa kiva jos näitäkin olisi messuilla katoissa niin näkisi ne luonnossa! Mäkin olen aina ajatellut tuon kärpäsen olevan melko pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on suunnitelmissa, että pikku-Hoon huoneeseen hommaisin Chick-a-Deen tai sitten sinne tulee tuo Lento. No, siihen on vielä melkein vuosi aikaa ennen kuin päästään muuttamaan. Sitä ennen on markkinoille ehkä tullut muitakin vaihtoehtoja.

   Poista
 2. Haluaisin kovasti Kupuja, mutta niitä ei voi laittaa uudiskohteisiin, koska ainakin Kuopiossa on rakennusmääräysten mukaan oltava verkkovirtaan kytkettäviä. Jospa ne joskus sellaisiksi kehitetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Google tosiaan kertoo, että vuodesta 2009 on ollut rakennusmääräys, jonka mukaan uudiskohteiden palovaroittimet täytyy olla verkkovirtaan kytkettäviä. Outoa, että noinkin uusi varoitin kuin Kupu ei sitä standardia täytä.

   Enpä olisi tuollaistakaan tajunnut ajatella. Sähköurakoitsijan sen sitten varmaan osaa kertoa kun niin pitkälle valmisteluissa päästään.

   Poista
 3. Moikka! Chick-a-Deesta mäkin haaveilin, kunnes mies valaisi kertomalla tuon mitä Mervikin yllä sanoi. Jäi sitten laittamatta (koristukseksikaan) moiset. Nyt kattoa koristavat sellaiset perusvaroittimet, RUMAT kuin mitkä. Kummallista etteivät kehittäneet noista Kupuista ja Lennoista myös uudisrakennusten rakennusmääräykset täyttäviä, en ymmärrä.

  Teillä on maatyöt jo hienolla mallilla, mahtavaa ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiuduttiin juuri asuntomessuilta ja siellä kuultiin, että ensi vuonna pitäisi Jalo Helsingin palovaroittimista tulla verkkovirtaversiot. Niitä odotellessa. :)

   Kiitos tsempistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!