perjantai 6. heinäkuuta 2012

märkä pahvilaatikko

Mun pää pehmenee enemmän päivä päivältä. Se alkaa olla Virpi Salmea lainaten aikalailla märkä pahvilaatikko (aika hauska ja osuva blogikirjoitus muuten). Tähän asti vauvaan liittyvät ostokset ovat olleet lähinnä kirpparivaatteita ja pakolliset vaunut ja turvakaukalo sekä 12 euron hoitopöytä huuto.netistä.

Viikon sisällä osteskelu on vähän räjähtänyt käsistä ja mukaan on tarttunut yhtä ja toista. Fiskarsista ostin Hoon ekan (ja vikan, ainakin niin kauan kun vaaterahat tulevat vanhempien pussista) designer-vaatteen. Tiia Vanhatapion Bebe-malliston ampparipöksyt olivat 50% alessa ja ne oli pakko kotiuttaa. Ystäväni Än osti Hoolle samaa mallistoa olevan lelun, jonka ajattelin kiinnittää Hoon vaunuihin. Än kyllä epäili pitääkö Hoo mustasta lelusta, mutta vakuutin, että tässä vaiheessa Hoo tykkää ihan samoista jutuista kun äitinsäkin.


Tänään shoppailukierros vei Kampin Bebesiin ja Yrjönkadulla sijaitsevaan Nudgeen. Mukaan lähti Babylonian kantoliinaLifefactoryn lasinen tuttipullo, Puran teräksinen tuttipullo (piti tosiaan ostaa vain yksi puteli kun ei tiedä tuleeko sille oikeasti käyttöä, mutta kun en osannut päättää kumpi on parempi, piti tietenkin ottaa molemmat), klassikkolelu Sophie la girafe, mustia harsoja sekä Kenana Knittersin seepra nimeltä Hilida Wangui. Tai sitten seepran tekijä on tuon niminen. En tajunnut kysyä kenen nimi oli seepraan kiinnitetyssä lapussa. Lelu on tehty käsin Keniassa paikallisesta villasta, joka on värjätty kasveilla.


Aikaisemmin tällä viikolla nämä neljä naulakkoa/koukkua löysin Lohjan Prismasta. Ajattelin kiinnittää ne hoitopöydän sivureunoihin (lue ajattelen Jiin kiinnittävän ne).


Jii oli tänään kaatopaikalla tyhjentämässä mökiltä kerättyä rakennusjätekasaa kun joku oli kippaamassa sinne puista syöttötuolia (vastaava kuin vieressä oleva kuva). Se lähti mukaan siis täysin ilmaiseksi ja tullaan maalaamaan - yllätys, yllätys – mustaksi. Ostoslistalla olisi vielä mobile, hoitolaukku ja babysitteri (ja aika paljon kai muutakin…). Tuo sitteri ostettaneen vähän myöhemmin. Ei kai ihan pientä siihen voi edes laittaa. Mobile mun tekis mieli tilata Etsystä. Siellä on tosi kivoja esim. tässä kaupassa. Jos joku tietää kivaa kassia, joka soveltuisi hoitolaukuksi, saa vinkata. Ja mullehan kivan laukun kriteerit ovat nahkainen tai tukevaa kangasta oleva yksinkertaisen tyylikäs yksilö, väriltään musta tai tummanharmaa.  Olen miettinyt Kånkenin maxi-reppuakin hoitolaukuksi. Olen sellaista pitkään halunnut ja nyt olisi ehkä hyvä tekosyy sellainen hankkia. 


11 kommenttia:

  1. Onpa hauskat nuo ampparihousut! Enpä ole ennen nähnyt ja nyt ei enää ole oikean kokoista tyyppiä niihin :-/

    Sophie kirahvi oli meillä ehdoton ykkönen. Harmitti kun ensimmäisellä ei sitä ollut. Siinä muuten on ihan syystä sitten se ohje että ei saa keittää... Jossain huuruissa iskin sen kattilaan muiden desinfioitavien kanssa eikä se sen jälkeen ole päästänyt pihaustakaan.

    Mieletön säkä tuon syöttiksen kanssa! Meiltä on vapautumassa Ikean musta Blåmes jos maalausprojekti jää kesken ;)

    Sitterin suosittelen hankkimaan pian - siis jos sellaisen meinaa ostaa. Meidän sylivauvat eivät olleet missään tyytyväisiä mutta sitterin keinunnassa viihtyivät sen verran että välillä sai hetkeksi kädet vapaaksi. Meillä oli joku marketin halppis Emma ja sekin ajoi asiansa hyvin. Neuvolalääkäri suositteli sitä Baby Björnin hienoa & kalliimpaa.

    Mikä tahansa kassi jossa on tilaa ja lokeroita tavaroiden lajitteluun toimii hyvin hoitolaukkuna. Mulla kävi jos jonkinlaisia "vauvamerkkejä" kokeilussa ja lopulta totesin Stadiumin vitosen kassin olevan paras ;D Mutta jos haluaa ihan "oikean" hoitolaukun niin käy kurkkaamassa Willvin.se. löytyiskö sieltä?

    Mua ei pitänyt vauvajuttujen enää kiinnostaa yhtään, mutta näköjään siihen edelleen riittää sanottavaa. Nyt hiljenen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä Petra! Olen miettinyt sellaista tärisevää/keinuvaa baby sitteriä, mutta kun ne on niin kamalan rumia... Ainakin ne Fischer Pricet, joita jossain katselin.

      Pitää käydä tsekkaamassa toi Willvin.

      Poista
  2. Sitterissä saa olla pienikin, jos sen saa makuuasentoon. Pepulle painoa vasta sitten kun Hoo alkaa ite pyrkiä pystympään asentoon, selkä ei ennen kestä.

    Ite käytän nykyään hoitolaukkuna HMn miesten asusteista löyynyttä keinonahka-jättiweekedn-laukkua, jonne siis mahtuu hyvin kahden naperon vaihtovaatteet, eväät, vaipat, viihdyttimet ja vielä omatkin tavarat (jos muistan niitä ottaa mukaan) mutta Äs:n aikana mulla oli teutonian musta hoitokassi, joka oli kivan iso, siellä oli hoitoalusta ja paljon taskuja, plus sen sai kivasti siihen työntöaisalle jne. Hoitolaukuksi ihan jees, mutta eihän se mikään _asuste_ ole :P Lainalle saa kyllä ja kuvaa taitaa löytyä täältä: http://www.teutonia.com/fi/tuotteet/lisaevarusteet/muut-lisaevarusteet/hoitolaukku/vaerit.html (se siinä ihan ekana)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää sitten varmaan hommata se sitteri aika pian. Kun vaan tietäis minkä hankkis. Pitää tsekata ekaks varmaan huutonetin tarjonta.

      Ton teidän laukun voisin ottaa lainaan. Ostan sitten oman kun hyvä kävelee vastaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Munkin mielestä ne oli niin söpöt, että oli pakko ostaa. Varsinkin kun ne eivät olleet hinnallakaan pilattuja. Maksoivat alle 3 euroa kappale.

      Poista
  4. Komppaan ton sitterin hankintaa. Heti vaan, meillä pojat on molemmat jopa nukkuneet siinä välillä kun tuo refluksivaiva piti vaaka-asennon mahdottomana... Ihania noi koukut ja noi ampparihousut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää laittaa sitteri sitten pikapuoliin tilaukseen. Taidan tilata Saksasta Baby Björnin. Niitä kun saa mustana. :)

      Tilasin Saksasta myös turvakaukalon plus kiinnitystelineen ja saapuivat Suomeen alle viikossa ja selvästi edullisemmin kuin Suomesta olisi saanut.

      Poista
  5. Sitäpaitsi
    Tutkittu tosiasia on, että vauvoja kiinnostaa eniten juurikin musta-valkoinen väritys!
    Kysy vaikka neuvolasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, tätä en ollutkaan aiemmin kuullut. Hyvä tietää! :) :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!